Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:31 23 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa. Maşini fără permis de acces în zona Peninsulară, ridicate de poliţiştii locali (galerie foto)

ro

04 Jun, 2019 11:17 777 Marime text
Patru autovehiculele fără permis de accces eliberat de autoritatea publică locală pentru Zona Peninsulară a municipiului Constanța au fost ridicate până luni.

Autovehiculele fără permis au fost transportate și depozitate de către reprezentanții SC Confort Urban SRL într-un loc special amenjat situat pe strada Caraiman, nr. 1, aflându-se sub paza operatorului de servicii publice până la momentul eliberării.

Programul de restituire este permanent.

Conducătorii auto își pot recupera autoturismele doar după ce au achitat taxele prevăzute în H.C.L nr.399/2018- Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța.

"Recomandăm deținătorilor de premise pentru acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța să afișeze documentele la vedere în autovehicul astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali, iar conducătorilor auto le aducem la cunoștință că intrarea și ieșirea  autoturismelor  în/din Zona Peninsulară se va realiza doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces prin locațiile în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră", transmit reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.


Viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maxim 30 km/h.

Potrivit H.C.L nr. 371/2018 Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța constituie contravenție accesul vehiculelor cu permis multiplicat, copiat, anulat sau fără acces si se sanctionează contravențional cu amendă cuprinsă între 1.000-1.500 lei persoanele fizice și 1.500-2.500 lei persoanele juridice.

Potrivit aceluiași regulament constituie contravenție neafișarea permisului de acces cu fața la loc vizibil din exteriorul vehiculului  pentru a permite verificarea datelor înscrise pe acesta, faptă care se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 -1.000 lei în cazul persoanelor fizice și 1.000-1.500 lei, în situația persoanelor juridice.

Pentru persoanele interesate, cererile pentru obținerea și eliberarea permiselor de acces se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 sau la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116).
Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro, iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul.

Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488186.

"Activități similare se vor derula în mod sistematic, iar ca măsură preventivă recomandăm participanților la traficul rutier să respecte normele legale în vigoare privind accesul în zona penisulară. Numai împreună putem asigura un climat public civilizat și în siguranță în municipiul Constanța!", transmite Poliţia Locală Constanţa.

Sursă foto: Poliţia Locală Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii