Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța. Decizie definitivă. Ce a dispus instanța în cazul unui teren din Tomis Nord unde urma să se construiască un bloc de șase etaje

ro

30 May, 2019 20:24 2120 Marime text
Asociația Verde Urban anunță printr-un mesaj pe Facebook că, „poate în premieră pentru orașul Constanța, o instanță civila, în speță Curtea de Apel, a constatat în mod definitiv că se impune anularea unei Hotărâri de Consiliu Local prin care a fost scos un teren din domeniul public și atribuit unei persoane fizice”.  

„Terenul, în suprafață de 500 mp, este situat în mult-încercatul cartier Tomis Nord, pe strada Suceava și este un spațiu verde aferent blocului de locuințe U1 iar actualul proprietar (pentru că, bineînțeles, terenul a fost revândut pentru a ajunge la destinatarul scris în stele) a demarat acum câțiva ani o propunere pentru construirea unui bloc P+6. Din fericire, la momentul respectiv, urmare a acțiunii în instanță a actualului deputat Ion Stelian, proiectul a fost stopat. Elementul de noutate, care ne dă speranță atât nouă cât și celor care vor să acționeze impotriva masurilor abuzive care au ca rezultat reducerea suprafețelor de spații verzi, este acela că, printre alte motive, s-a constatat încălcarea normelor privind protecția mediului. Nu de alta, dar pe terenuri spații verzi atribuite în mod similar s-a construit și se construiește în continuare fără nicio considerație pentru mediul înconjurător. Poate așa, în ultimul ceas, emitenții PUZ-urilor si autorizațiilor de construire vor cumpăni mai bine înainte și vor lua în considerare și acest ”mărunt” element care este spațiul verde” - au transmis reprezentanții Asociației Verde Urban. .

Sursa foto: Facebook/Verde Urban
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii