Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Județean Tulcea a lansat proiectul „Comorile Județului Tulcea“ (galerie foto)

ro

19 Oct, 2018 15:05 2212 Marime text


Vineri, 19 octombrie 2018, la Casa Avramide, a avut loc lansarea proiectului „Comorile Județului Tulcea”, implementat de Consiliul Județean Tulcea, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. La acest eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, au participat vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Dumitru Mergeani, deputații Lucian Simion și Vasile Gudu și numeroși elevi de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret și Colegiul Economic Delta Dunării, însoțiți de profesorii Mihaela Udrea și Lili Laurența Purcherea.

Proiectul a vizat organizarea unei conferințe privind „Utilizarea noilor Tehnologii IT & Media în proiecte culturale și turistice”, dar și lansarea aplicației android Centenar – Comorile județului, care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil și folosită de orice persoană în mod simplu și ușor pentru a descoperi și cunoaște județul Tulcea și bogățiile sale, se arată în comunicatul emis de Consiliul Judeţean Tulcea.

De asemenea, au fost realizate 1000 de seturi de vederi, fiecare conținând 10 vederi personalizate pentru județul Tulcea, ce vor contribui la promovarea obiectivelor prezentate.

Evenimentul s-a adresat publicului larg, în special tinerei generații întrucât aceasta este cea mai receptivă la noile tehnologii IT & Media și, în același timp, va fi cea care va explora și dezvolta în anii care urmează acest domeniu.

„Este un proiect de suflet al Consiliului Județean Tulcea, al echipei de la Comunicare, unul dintre proiectele prin care serbăm Centenarul, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. S-a lucrat foarte mult la acest proiect, este ceva foarte nou și face parte din strategia Consiliului Județean Tulcea de promovare a județului. După cum ați văzut fiecare, în catalogul primit, sunt cuprinse unele dintre cele mai importante obiective turistice din Tulcea, din județ și municipiu. Chiar și această frumoasă clădire în care ne aflăm astăzi, Casa Avramide, se numără printre aceste obiective. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat, care au reușit să ducă la îndeplinire acest proiect. Suntem în secolul vitezei, secolul tehnologiei și trebuie să ținem pasul. Tot timpul avem nevoie de informații, pe care le putem obține accesând un telefon, o aplicație, și dorim să venim astfel în sprijinul turiștilor prin acest proiect. Sper să fie o întâlnire lucrativă, mai ales că este legată de IT, de telefoane și cred că în special voi, reprezentanți ai tinerei generații, sunteți ași în acest domeniu“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.


Consiliul Județean Tulcea a depus spre finanțare o serie de proiecte dedicate Centenarului Marii Uniri, către Ministerul Culturii și Identității Naționale, în prima sesiune de finanțare nerambursabilă pentru manifestări/ acțiuni / proiecte culturale dedicate aniversării Centenarului României (1918 - 2018) și a Primului Război Mondial, formulate și asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial.

Comitetul Interministerial pentru Centenar, întrunit în data de 6 iulie 2018, a aprobat o serie de 264 de proiecte dedicate Centenarului pe care Ministerul Culturii și Identității Naționale le va finanța, printre care și un număr de șase proiecte depuse de Consiliul Județean Tulcea.

Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii