Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa de studii americane, la Biblioteca Centrală Universitară Ovidius

ro

03 Oct, 2012 13:02 1025 Marime text

În perioada 4-6 octombrie 2012, Biblioteca Centrală Universitară Ovidius va găzdui conferinţa de studii americane „Remapping Urban Spaces - American Challenges / Recartografierea spaţiilor urbane - provocări americane", organizată de Asociaţia de Studii Americane din România, Comisia Fulbright şi Universitatea „Ovidius" din Constanţa.

Tematica legată de configurarea spaţiilor urbane în contemporaneitate a incitat abordări interdisciplinare şi participarea unui număr mare de universitari români şi străini (peste 80), provenind de la 18 universităţi şi institute din România şi 25 din Europa şi America. Prelegerile din plenul conferinţei sunt susţinute de Dr. Edward Soja, Profesor Emerit de Urban Planning la Universitatea din California, Los Angeles, Statele Unite ale Americii, şi Dr. Augustin Ioan, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu", Bucureşti.

Acest eveniment propune dezbateri cu o semnificaţie deosebită pentru studenţii şi profesorii implicaţi în programul de Studii Americane, reprezentate la Constanţa de această specializare oferită în cadrul Facultăţii de Litere, pentru universitari din domenii conexe, cum ar fi istoria, filosofia, artele, arhitectura, geografia, dar şi pentru comunitatea locală, în general. Informaţii privind secţiunile, titlurile lucrărilor ştiinţifice şi activităţile din cadrul conferinţei, se află pe website-ul Asociaţiei de Studii Americane din România (www.raas.ro).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii