Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:51 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferință ALDE la Constanța. Europarlamentarul Renate Weber, prezent (galerie foto)

ro

25 Jan, 2019 12:58 2254 Marime text
Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Filiala Constanța organizează astăzi la Hotel Ibis, Sala Traian, o conferință de presă la care vor participa: senator Ion Popa, Președinte Filiala ALDE Constanța, avocat Valeria Drăniceanu, Președinte OFLDE Filiala ALDE Constanța, Gabriel Daraban, Președinte Organizația Locală ALDE Constanța, Renate Weber, Europarlamentar ALDE, Norica Nicolai, Europarlamentar ALDE,  Andrei Gerea, Deputat ALDE - Vicepreședinte ALDE
        
Printre temele discutate se află situați României și a statului de drept, viitoarele alegeri europarlamentare, strategiei politice ALDE, dar se vor purta discuții și se vor lansa întrebări pe teme politice, sociale și culturale ce țin de spectrul actual al politicii românești.

La eveniment sunt prezenți toti liderii ALDE din județul Constanța, inclusiv primarul din Hârșova - Viorel Ionescu sau liderul ALDE Mangalia, Leo Tănase, care este propunerea să îl înlocuiască pe Daniel Learciu în CJC. 

UPDATE. 1

”Conferința face parte dintr-un ciclu de dezbateri. Dacă nu spunem lucrurile pe nume, riscăm să ne confruntăm cu un fenomen pe care nu îl dorim în România. Au fost abordări ale colegilor, a fost o dezbatere care era necesară, utilă. Colegii de la constanța ne vor spune dacă a fost și apreciată” - a declarat Norica Nicolai. 


Renate Weber a spus că oamenii trebuie să aibă posibilitatea să aibă niște puncte de vedere expuse în mod corect, echilibrat, deoarece în realitate lucrurile sunt destul de asemănătoare și în alte părți. Europarlamentarul a spus că în prezentarea să în care a pus Uniunea Europeană și statul de drept în context a vorbit de consecințe și de problematica fondurilor europene.

”Dezbaterile au fost extrem de critice. Este ceva ce ni se pregătește și e normal să ai un astfel de sentiment. Și evaluarea noastră prin MCV-uri a fost una subiectivă. Oricât ar încerca cineva să mă convingă altfel, nu am primit o lista a interlocutorilor de fiecare dată când am cerut. Justiția selectivă nu este justiție. Este o bâtă politică" a mai spus europarlamentarul, făcând referire la protocoalele SRI din România.  "Dacă ne uităm pe ce s-a votat în urmă cu 2 săptămâni la Strasbourg, este un mecanism destul de periculos din pricina consecințelor", a mai spus Renate Weber, făcând referire la mecanismul justiției în Europa. Ungaria, Italia și Polonia au spus că nu vor fi de acord cu această opțiune” - a mai adăugat europarlamentarul. 


La rândul său, Andrei Gerea a spus că țara noastră are de suferit din pricina MCV-urilor făcute la noi. Acesta a mai spus că se încearcă defăimarea României la nivel european prin diverse tehnici de influențare prin materiale de presă comandate în afară. Gerea a mai adăugat că președintele Iohannis nu a vorbit deloc de unire în declarațiile făcute ieri și că anul centenar s-a terminat în scandal.

"Lupta politică depășește de mult anumite limite" a mai spus Andrei Gerea. Acesta a spus că Dacian Cioloș are dificultăți în explicarea relației sale cu securitatea. "Declarațiile pe care le-a făcut ne fac să credem că este pe deplin conectat și la alte structuri. A avut o educație aleasă în familie, ardelean fiind. mă întreb dacă dl Cioloș a acordat SRI dreptul de a se implica în cercetările penale" a spus Gerea care a menționat că va cere mai multe lămuriri de la fostul premier.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii