Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA, unul din membrii ARIR

ro

19 Nov, 2018 14:09 1736 Marime text
Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează că este unul dintre cei 11 membri fondatori ai Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR).

Ceilalți 10 membri fondatori sunt companii listate, companii cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii, respectiv: Bursa de Valori București, Societatea Națională Nuclearelectrica, ALRO, Franklin Templeton Investments - Sucursala București, Electromagnetica, Hidroelectrica, Teraplast, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani.

”Listarea Companiei Naționale de Transport al Energiei Transelectrica SA în anul 2006 a fost o premieră pentru Bursa de Valori București (BVB), aceasta fiind prima companie de interes național și strategic tranzacționată pe Bursă. În această linie, susținem inițiativa ARIR, ca un demers benefic pentru consolidarea relației CNTEE Transelectrica SA cu investitorii.

Aplicarea bunelor practici în relația cu investitorii, prin instrumente precum transparența și comunicarea constantă și corectă cu investitorii, caracterizează decizii corecte ale Companiei”, a declarat Adrian Constantin RUSU, președinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

CNTEE Transelectrica SA este reprezentată în Consiliul Director al ARIR de către domnul Viorel Vasiu, Membru al Directoratului. ARIR este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de a oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici de guvernanță corporativă în comunicarea cu investitorii.

Activitatea Asociației se va concentra pe cinci direcții strategice, cu următoarele obiective:
  • Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate;
  • Prezentare – Îmbunătățirea prezentării companiilor listate;
  • Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor;
  • Comunicare – Consolidarea legăturilor și îmbunătățirea dialogului cu investitorii și analiștii;
  • Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici.
Prin intermediul Asociației, profesioniștii în IR vor contribui la elaborarea și implementarea celor mai bune practici de comunicare cu investitorii, creșterea gradului de transparență a companiilor listate și conformare cu principiile de guvernanța corporativă, cu scopul de a oferi investitorilor și acționarilor elemente esențiale ale unei decizii informate de investire.

Noi membri, companii listate la bursă sau care intenționează să se listeze, precum și specialiști în IR, sunt invitaţi să adere asociației pentru un grad mai înalt de reprezentativitate și impact asupra comunității pieței de capital.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii