Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compania magnatului constănţean Comănescu scoate petrol din Arctica. Vezi pentru cine

ro

14 Mar, 2013 07:19 1735 Marime text
Grup Servicii Petroliere începe forajul într-un câmp petrolifer cu rezerve de 200 de milioane de tone ce aparţine de Gazprom Neft. Compania magnatului Gabriel Comănescu este la al doilea contract cu gigantul rusesc în ultimii patru ani.
Grup Servicii Petroliere, companie controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a încheiat un contract de foraj submarin cu Gazprom Neft, divizia de petrol a gigantului rusesc Gazprom, în Marea Barents din Arctica. Operaţiunile vor începe în iunie în câmpul petrolifer Dolginskoye şi vor fi derulate prin intermediul platformei de foraj GSP Jupiter, care va fi trimisă în Arctica imediat ce termină lucrările la un alt contract din apele teritoriale ale Tunisiei.
Compania lui Comănescu este la al doilea contract cu Gazprom. În urmă cu patru ani, GSP a fost angajată de monopolul rusesc al gazului pentru a instala o conductă submarină între oraşele Dzhubga-Lazarevskoe – Soci, lucrare care a fost răsplătită cu 269 de milioane de dolari. Preţul noului contract cu Gazprom Neft nu a fost precizat de GSP.
Sursa: economica.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii