Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeană, ultimatum pentru România cu privire la problema poluării. Cele mai poluate oraşe

ro

09 Mar, 2018 08:15 1588 Marime text
România are două luni la dispoziţie pentru a rezolva problema poluării. Comisia Europeană a dat joi un ultimatum ţării noastre, înainte sa aplice sancţiuni, scrie Digi 24.

Particulele în suspensie PM10 reprezintă particule de praf, foarte fine, care pătrund cu uşurinţă in sistemul respirator.

Potrivit legii, limita este de 50 de micrograme pe metrul cub de aer respirat în 24 de ore şi 40 de micrograme pe an. În trei staţii din Bucureşti, limita a fost depăşită anul trecut.

Gabriel Ciuiu, şef serviciu de monitorizare în APM Bucureşti: „Există staţii, în special la cele de trafic, unde avem mai mult de 35 de zile de depăşite ale valorilor limită pentru media zilnică”.

Aceste depăşiri au condus la iniţierea unei proceduri de infringment din partea Comisiei Europene pentru Iaşi, Bucureşti şi Braşov. La sfârşitul lunii ianuarie, 9 state europene, între care şi România au fost chemate la Bruxelles pentru a-şi prezenta planurile de reducere a poluării, iar o lună mai târziu, comisarul european pentru mediu, Karmenu Vella, a venit în Bucureşti şi şi-a exprimat încă o dată îngrijorarea.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii