Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:16 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandorul Daniel Căpăţînă, numit la conducerea Comandamentului Flotei

ro

24 Nov, 2015 18:13 2699 Marime text
Comandorul Daniel Căpăţînă, în vârstă de 53 de ani, a fost numit la conducerea Comandamentului Flotei, printr-un ordin al ministrului apărării naţionale. Ceremonia de învestitură s-a desfăşurat, ieri, la Constanţa, în prezenţa locţiitorului şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul Dr. Constantin Ciorobea. 

Cu o carieră de peste 30 de ani în Forţele Navale Române, Daniel Căpăţînă a absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie, în anul 1984, după care a îndeplinit diferite funcţii, precum comandant pluton tunuri, la Divizionul 545 Artilerie de Coastă, comandant grupă scafandri de luptă, şef Birou Operaţii şi, ulterior, şef de Stat Major la Divizionul 175 Scafandri de Luptă.

În anul 2001, a fost numit şef de Stat Major la Divizionul 306 Nave Şcoală, din structura Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, iar în anul 2003 a fost numit comandantul Submarinului „Delfinul”. În anul 2004, a fost numit ofiţer specialist standardizare la Modulul Instrucţie şi Doctrină din Statul Major al Forţelor Navale, funcţie pe care a îndeplinit-o până în anul 2006, când a fost numit şeful Secţiei cartografie din Direcţia Hidrografică Maritimă. În perioada 2009 – 2014, s-a reîntors la Statul Major al Forţelor Navale. În luna martie 2015, a fost numit comandant al Centrului 39 Scafandri din Constanţa, prin Ordinul Şefului Statului Major General.

Precizăm că tot ieri, în cadrul aceleiaşi ceremonii, a fost anunţată şi numirea locţiitorului comandantului Flotei, comandorul Ion Condur, care a absolvit, în anul 1986, Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân”, Facultatea Navigaţie. De-a lungul celor aproape 30 de ani carieră în Forţele Navale, a îndeplinit diferite funcţii la bordul navelor militare, începând cu funcţia de comandant unitate de luptă, până la funcţiile de ofiţer secund şi comandant de navă / vedetă purtătoare de rachete.

Sursa foto: Facebook (Forţele Navale Române)

Ti-a placut articolul?

Comentarii