Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:01 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cipru a semnat cu Rusia

ro

25 Feb, 2015 21:31 656 Marime text
Rusia și Cipru au reînnoit miercuri un acord militar bilateral cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Moscova de președintele cipriot Nicos Anastasiades, informează Agerpres. Noile prevederi din document arată că flota militară rusă va primi acces în porturile din Cipru.

După discuțiile cu omologul său cipriot, președintele rus Vladimir Putin a declarat că acordul se referă în special la navele angajate în misiuni internaționale de combatere a terorismului sau a pirateriei, el menționând că înțelegerea nu este îndreptată împotriva vreunei terțe părți, mai notează Agerpres.

De altfel, navele flotei ruse au mai ancorat în portul Limassol, dar acordul semnat miercuri creează o bază legală mai solidă pentru astfel de prezențe.

La rândul său, ministrul cipriot de externe, Ioannis Kasoulides, a declarat că Rusia a cerut să i se permită folosirea unor facilități de stocare în portul Limassol — în apropierea bazei aeriene britanice—, iar această solicitarea este agreată de autoritățile de la Nicosia.

Sursa foto: independent.md

Ti-a placut articolul?

Comentarii