Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:49 17 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloş întoarce spatele deocamdată ordonanței privind pentru alegerea primarilor în două tururi

ro

29 Jan, 2016 12:56 676 Marime text
 
Premierul Dacian Cioloș renunță deocamdată la ordonanța de urgență privind alegerea primarilor în două tururi. Nu știm dacă are legătură cu avertismentele lansate de șeful pesediștilor, Liviu Dragnea, care a spus că PSD va boicota alegerile locale ”în cazul schimbării abuzive și nedemocratice a legii prin care sunt aleși primarii din țară”, neparticipând la scrutin.
 
Dragnea spunea că decizia a fost votată și în Comitetul Executiv al partidului. El a precizat că PSD poate să câștige alegerile locale indiferent de forma legii, însă a subliniat că din punct de vedere procedural nu există niciun argument care să justifice modificarea legii electorale, cu doar câteva luni înainte de alegeri: "Nu acceptăm după ce deja s-a instituit o regulă în România și președintele României în Parlament a criticat instabilitatea legislativă și sutele și miile de modificări la miile de legi, după ce CCR a adoptat o decizie prin care s-a spus negru pe alb că nu se mai acceptă modificări la legile electorale mai devreme de un an înainte de data alegerilor, considerăm că actualul Guvern nu are de ce să devină instrumentul PNL. În martie, practic, încep acțiunile pregătitoare și procedurale pentru pregătirea alegerilor locale. Nu suntem de acord să mai creăm un astfel de precedent. Decizia noastră poate fi considerată dură, dar e singura pe care am luat-o. Din ce ne aducem aminte, atunci când Guvernul a fost votat în Parlament, nu a avut în programul de guvernare intenția de a modifica alegerile electorale. Mai mult, Guvernul Cioloș a afirmat răspicat că va organiza alegerile parlamentare și locale în condiții corecte și nepărtinitoare. (...) Totuși, România e o insulă de stabilitate în zonă și cred că 2016 e un an în care acest echilibru trebuie menținut".

De altfel, Ciolos a catalogat drept nedemocratică ordonanţa cerută de PNL pentru introducerea alegerii primarilor în două tururi, însă ulterior s-a arătat deschis dialogului cu partidele de pe eșichierul politic. Așa că încă puteț avea parte de surprize pe acest palier.

Urmează reacția liberalilor. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii