Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cioloș despre exercițiul derulat de MAI „Este legat de ce s-a întâmplat la Colectiv“

ro

01 Nov, 2016 13:44 1327 Marime text
Exercițiul pentru verificarea capacității de reacție și de intervenție într-o situație de urgență derulat marți dimineața are legătură cu tragedia de la clubul Colectiv și cu măsurile luate după aceasta, dar și cu riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult în spațiul public, a afirmat astăzi premierul Dacian Cioloș, potrivit Agerpres.

"E legat și de ce s-a întâmplat la Colectiv și, mai ales, de ce a urmat după Colectiv, de deciziile de modificări legislative și procedurale pe care le-am făcut trăgând învățămintele de la Colectiv. E legat și de riscurile de cutremur despre care s-a discutat mult în spațiul public. S-a decis (...) să se organizeze un astfel de exercițiu neanunțat. Sigur că cei de la ISU se așteptau probabil ca, la un moment dat, să se întâmple acest exercițiu, pentru că domnul ministru a spus că va vrea să vadă și cum se aplică în practică aceste noi decizii luate", a declarat Cioloș, la Adevărul Live, informează sursa citată.

Potrivit prim-ministrului, prin acest exercițiu se dorește verificarea capacității de reacție a instituțiilor abilitate.

"Noi am decis deja, în urmă cu câteva săptămâni, ca, după ce am venit cu anumite modificări legislative, prin care am adaptat procedurile de lucru la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și la nivel de prevenție, dar și la nivel de intervenție în situații de urgență, mai ales în situații de catastrofe naturale sau de accidente de mare amploare, (...) să vedem nu doar dacă aceste elemente teoretice au fost asimilate la nivel administrativ, dar să vedem și cum sunt ele puse în practică și care este capacitatea de reacție a instituțiilor abilitate", a explicat Cioloș.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat că marți dimineață, la ora 08,04, a fost declanșat un exercițiu ce simulează intervenția autorităților în urma unui cutremur de peste 7 grade pe Richter, cu impact la București și Iași, scopul fiind verificarea timpilor de reacție și capacitatea de mobilizare.


Sursa foto: România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii