Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Zilele comunei Saraiu, primarul Dorinela Irimia Oricât de greu ne este, noi mergem înainte

ro

13 Oct, 2013 12:47 3259 Marime text
Arheipiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, oficiază în aceste momente slujba de sfinţire a monumentului închinat Sfintei Parascheva, Maicii Domnului, Ioan Botezătorul şi lui  Isus Hristos, în comuna Saraiu.

Monumentul a fost dezvelit de primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, alături de vicepriemierul Gabriel Oprea şi prefectul judeţul Constanţa Eugen Bola.

De asemenea, sunt prezenţi Chivu Serioja, Anghel Iordănescu, George Lipoveanu, Ancuţa Belu – primarul din oraşul Mihai Kogălniceanu, Cristian Cârjaliu – primarul comunei Agigea, Tiberiu Pleşu – inspector şef adjunct la ITM Constanţa, colonelul Costică Cojoc – şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa.

UPDATE1: 

După slujba de sfinţire a monumentul, a fost  inaugurată şi piaţa agroalimentară, aflată în vecinătatea Primăriei. Cu acest prilej, copiii din localitatea susţin, în aceste clipe, un recital artistic, dedicat toamnei.

Primarul localităţii, Dorinela Irimia, este îmbrăcată în port popular.

„Comunitatea Saraiu lasă în urmă tot ce nu o înnobilează. A fost un an greu, dar rezultatul este pozitiv.  Oricât de greu ne este, noi mergem înainte”, a declarat primarul Dorinela Irimia.

La rândul său, Arhiepiscopul Tomisului a precizat următoarele: „Este într-un timp record, e unic ce se întâmplă aici. Saraiu va ajunge la nivelul comunelor europene”.

„Este a treia oară când vin şi de fiecare dată constat că se întâmplă lucruri noi”, a precizat prefectul Eugen Bola, cu referire la cele două inaugurări.

UPDATE2: „Dintotdeauna românii au avut încredere în două instituţii: în biserică şi în armată”, a spus Gabriel Oprea, declarând că rugăciunea elevilor de la Saraiu, făcută la momentul inaugurării monumentului, este „o pildă şi un model pentru noi toţi”.

Primarul Dorinela Irimia i-a înmânat lui Gabriel Oprea cheia localităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii