Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:01 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci români din Siria au fost repatriați de Ministerul de Externe

ro

12 Aug, 2016 10:11 797 Marime text
Cinci români din Siria au revenit ieri în țară, cu sprijinul Ministerului român de Externe (MAE). Conform unui comunicat, cei cinci, dintre care patru minori) au fost evacuați din Siria la cerere și repatriați pe cale terestră și aeriană. Reprezentanții diplomatici ai României au avut parte și de ajutor din partea autorităților de la Damasc, dar și de la Ankara, precum și din partea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM).
 
Consulatul General al României la Istanbul a eliberat documentele de călătorie necesare repatrierii grupului de cetățeni români și a oferit asistenţă cinci persoane a ajuns, în siguranță, ieri, la Bucureşti.
 
Măsura face parte din demersurile constante de sprijin consular acordat de MAE, prin Ambasadele României la Beirut și Damasc, cetățenilor români aflați în situații deosebite, în statele cu risc major de securitate.
 
De la începutul războiului din Siria, MAE a facilitat repatrierea la cerere a 722 de cetățeni români și membrii familiilor acestora. De asemenea, MAE ține să reamintească faptul că, în prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor  din Australia, Canada, Franţa şi Republica Moldova, aflaţi pe teritoriul Siriei.
 
Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflați în zonele de conflict, să contacteze misiunile României din teritoriu pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă și protecție consulară.
 
Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smart phone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii