Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru a discutat cu Ciorbea despre neconstituţionalitatea legii din 2008 privind Portul

ro

18 Jul, 2014 11:31 2830 Marime text
Senatorul Christian Gigi Chiru a avut o întâlnire cu Victor Ciorbea, Avocatul Poporului.

Cei doi au discutat pe tema sesizării referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii numărul 216/2008 privind transmiterea cu titlu gratuit  a unui pachet de 1.369.125 de acțiuni  deținute de stat  la Compania Națională Administratia Porturilor Maritime  S.A. Constanța,  reprezentând 20% din capitalul social către Consiliul Local al Municipiului Constanța.

Ciorbea i-a explicat senatorului din Constanţa că, în practică, instituţia Avocatului Poporului are ca interes libertăţile şi drepturile individuale ale persoanelor fizice şi având în vedere că sesizarea PDL Constanţa priveşte o comunitate per ansamblu, Avocatul Poporului a solicitat să se arate cum sunt afectate interesele şi libertăţile cetăţenilor.

Christian Gigi Chiru Motiv s-a angajat ca în perioada următoare să aducă argumentele care dovedesc cum este lazat interesul cetăţenilor prin aplicarea prevederilor Legii 216/2008, se arată într-un comunicat de presă. 

Senatorul este decis să apeleze la instanţa de judecată, dacă va constata că instituţia Avocatului Poporului refuză să se pronunţe în acest caz.

„Este a doua întâlnire care am avut-o cu Avocatul Poporului pe această temă. Dl. Ciorbea mi-a confirmat că demersul nostru este unul corect, însă a solicitat explicaţii suplimentare cu fundament juridic privind modul în care sunt afectate drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Încă nu îl pot suspecta pe dl. Ciorbea că încearcă să tragă de timp sau chiar să scape de responsabilitatea soluţionării sesizării noastre, insă sunt hotărât să continui demersul până când insituţia Avocatului Poporului va avea o poziţie tranşantă în ceea ce priveşte Legea 216 din 2008. Totodată, iau in calcul continuarea demersului pe calea justiţiei dacă vom ajunge la concluzia că instituţia Avocatului Poporului refuză să se pronunţe în acest caz", a precizat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele Organizaţiei Judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal

Reamintim că în sesizare depusă la Avocatul Poporului referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii numărul 216/2008 privind transmiterea cu titlu gratuit  a unui pachet de 1.369.125 de acțiuni  deținute de stat  la Compania Națională Administratia Porturilor Maritime  S.A. Constanța, reprezentând 20% din capitalul social către  Consiliul Local al Municipiului Constanța, PDL Constanţa a susţinut Primăria a primit bani necuveniţi de la Port. Primăria Constanţa a primit în baza acţiunilor pe care le deţine la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA 6.570.224 lei pentru 2011 şi 5.355.572 lei pentru 2012, în total 11.925.796 de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii