Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetări în cazul plasării de bancnote contrafăcute în mai multe județe din țară

ro

15 Jul, 2019 15:37 1314 Marime text
La data de 15.07.2019, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Caraş – Severin împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara și Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza județului Hunedoara, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracţiunii de falsificare de monedă, punerea în circulaţie de valori străine falsificate şi înşelăciune.

În fapt, s-a reținut că, începând cu luna aprilie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acționat în mod coordonat, în ceea ce privește plasarea de valută falsă, din cupiura de 50 și 100 euro, pe piața monetară din România.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în falsificarea acestor bancnote, de 50 și 100 euro, pe care le-au plasat în circuitul financiar prin achiziţionarea de bunuri, în special cabaline, în urma unor anunţuri publicate pe diferite website-uri de vânzări în piața online.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel privind producerea bancnotelor contrafăcute, identificarea viitoarelor victime, modul de plasare a acestora, precum și un palier privind producerea prin fotocopiere a bancnotelor contrafăcute.

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate peste o suta de bancnote falsificate, precum şi instrumente folosite la falsificarea acestora.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraş-Severin au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 4 persoane. 

În cauză există suspiciunea rezonabilă că același grup infracțional a acționat și pe raza județelor Gorj și Olt, fiind înregistrate cazuri similare de plasare de bancnote contrafăcute. 

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara. 

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale și Biroul de Analiză a Informaţiilor Caraş-Severin. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii