Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Percheziţii pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în falsificare de bancnote

ro

31 Aug, 2018 16:43 1229 Marime text
Astăzi, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Botoşani au efectuat 8 percheziții, pe raza municipiului Rădăuţi, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în falsificare de bancnote de 50 și 100 de euro.
 
Atăzi, 31 august a.c., poliţişti ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T. Botoşani, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, în cadrul unei acţiunicare a vizat combaterea falsului de monedă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iulie 2018, pe raza județului Suceava s-ar fi constituit o grupare infracţională organizată formată din mai mulţi membri care s-ar fi asociat în baza unor înţelegeri prealabile în vederea obţinerii unor profituri ilicite.

Activitatea infracțională viza săvârşireainfracţiunilor de constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de monedă străină falsificată, punerea în circulaţie de valori falsificate şi înșelăciune, cei în cauză fiind bănuiți de plasare de bancnote de 50 și 100 de euro contrafăcute, pe raza județelor Suceava și Botoșani.
 
În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 7 persoane, iar în urma activităţilordesfăşurate 10 persoane au fost conduse pentru audieri, urmând a se dispune măsurile legale față de acestea.
 
De asemenea, la activitate au participat poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, Poliţiei Municipiului Rădăuţi, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoşani, precum şi jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava şi I.J.J.Botoşani.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii