Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:08 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celebrul ziarist constănțean cunoscut drept ”Măi animalule” își aniversează ziua de naștere. Lui i-a dedicat Pațurcă o melodie (video)

ro

31 Jan, 2016 17:00 3681 Marime text
Astăzi Paul Pârvu, colegul nostru ziarist, împlinește 55 de ani. Modest, ca întotdeauna, Paul își aniversează ziua scriind. Cel puțin asta îmi spunea acum puțin timp în urmă când am vorbit cu el și i-am spus că vreau să dau această știre. La care el, ca întotdeauna, cu respectul lui simplu, de om cu minte la cap: ”la ce bre nea Emile?”.
”Păi, zic, este o vârstă, așa, mai aparte”. Nu mi-a mai răspuns nimic.  
 
Paul Pârvu-ziarist la Telegraf
Acum vreo 24 de ani, o expresie prezidenţială făcea ocolul României, din punctul de plecare Constanţa, iar „Măi, animalule!" a devenit istorie. „De ce strigi, bă, ca animalu'?" Aceasta este celebra replică a lui Ion Iliescu pe care a dat-o la Constanţa lui Paul Pârvu, ziarist la Telegraf, în timpul vizitei prilejuite de Ziua Marinei, pe 15 august 1992.
 
Între timp expresia a devenit foarte uzuală și nimeni nu mai știa cui aparține și care a fost punctul de pornire. Ba chiar multă vreme presa l-a uitat pe Paul Pârvu și i-a atribuit pornirea lui Iliescu ca fiind deranjat de Radu Mazăre, care nu putem nega: se afla și el prin preajmă.
 
„Mi s-a oferit în 1992 să candidez pe locuri eligibile pentru Parlament. I-am refuzat pe toţi şi nu regret, şi bine am făcut, ca să nu fiu şi eu acuzat acum că am omorât speranţa celor care credeau în partidele de dreapta", spune Paul într-un interviu acordat Lavinia Siclitaru pentru cotidianul nostru.
Vremea a trecut, lumea l-a mai uitat pe Paul Pârvu.
Dar expresia lui Ilescu nu o uită nimeni.
Cristian pațurcă i-a compus și o melorie intitulată simplu: Măi animalule.
La mulți ani Paul Pârvu!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Paul Parvu 31 Jan, 2016 20:20 MULTUMESC, din SUFLET, DRAGA EMILE !!! Ramai CEL MAI "DE CARACTER" ziarist constantean, din generatia noastra, a..."DINOZAURILOR" (Sic !) primelor forme de presa INDEPENDENTA, de dupa 1990 (Sic !) !!! Siii... CEL MAI "PE EVENIMENT" (!), dintre noi !!!