Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A plecat din ţară de Crăciun. Ce spune unul dintre avocaţii lui Radu Mazăre despre clientul său

ro

30 Dec, 2017 18:29 5026 Marime text
 
Unul dintre avocaţii din Constanţa a lui Radu Mazăre ne-a precizat că a aflat astăzi, o dată cu presa şi cu toată lumea despre plecarea din ţară a clientului său. „Nu ştim când a părăsit ţara. Ultima oară ne-am întâlnit pe 19 decembrie, în procesul de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie. De atunci, nu am mai discutat”, a precizat avocatul constănţean.
Vă reamintim, pe 19 decembrie a.c.,  judecătorul Ionuţ Mihai Matei, şeful Structurii de Securitate din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a redeschis dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost deferit Justiţiei alături de omul de afaceri Sorin Strutinsky, de fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, dar şi de alte persoane, printre care se află şi cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. 
La termenul trecut au fost audiate mai multe persoane, respectiv: Cristea Mariana - angajată Polaris, Taiss Mircea - director de marketing la SC Soti Cable, Mereuţă Valeriu - director general la SC Soti Cable, Ripiciuc Cornelia - şef departament de publicitate în cadrul Soti începând cu anul 2008 şi Spirea Călina Aneta. Funcţiile celor mai sus precizaţi figurează în minuta Curţii Supreme din 24 noiembrie 2016.
 În prezenta cauză, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, este bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese în formă continuată (12 acte materiale). Sorin Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
La termenul de pe 19 decembrie 2017, lui Radu Mazăre i-a fost prelungit controlul judiciar, în acest dosar.

Citește și: 

Ce spune IPJ Constanţa despre plecarea din România a lui Radu Mazăre (video) 

UPDATE 2 - Nu s-a prezentat la IPJ, în schimb Radu Mazăre a plecat din ţară şi a cerut azil politic în Madagascar! (document) 

Mazăre a lăsat în urma sa, o scrisoare şi mai multe dosare în care este suspect sau inculpat (document) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii