Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:28 23 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce schimbări vor avea loc la susținerea examenelor naționale. Ce a declarat ministrul Educației

ro

13 Feb, 2019 19:04 588 Marime text
Testele grilă ar putea reveni în planurile ministerului Educației începând de anul viitor, pentru examenele naționale. Asta prevede un proiect de ordin al Ministerului Educației ca va fi joi dezbătut, conform Antena3.ro

În același proiect se prevede că aceste schimbări ar putea interveni încă de anul acesta la simularea de la Matematică, la clasa a VII-a și la simularea de la Matematică, clasa a XI-a. 

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a intervenit telefonic pentru a lămuri situația.

”Nu vorbim de modificarea examenelor naționale. Acestea se stabiliesc la începutul anului prin ordin de ministru și nu le schimbă nimeni pe parcursul anului școlar. Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor susține examenele așa cum au fost anunțați la începutul anului școlar. 

Anul acesta lucrurile rămân la fel. Avem simulări la clasele care au exame. Aceste simulări au fost în fiecare an. Și acum vor fi în luna martie. Noi ne-am gândit ca elevii să învețe mai mult și să nu aibă rezutlate proaste la examenele naționale. De aceea simulările trebuiesc și la clasele a VII-a și a IX-a.

Dacă vă uitați pe planurile cadru de la învățământul primar, veți vedea orele de joc și mișcare la clasele a III-a și a IV-a. Specialiștii spun ca acestea ar trebui introduse de la vârste mai mici. Nu înțeleg de ce ne inflamăm. A fost doar o propunere. Tot ce dezbatem noi acum, toate ideile pornesc de la un singur obiecti, să ameliorăm performațele sistemului de învățământ” - a declarat ministrul Ecaterina Andronescu. 


Sursa: Antena3.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii