Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-ar putea întâmpla la Palatul Victoria după implicarea lui Victor Ponta în dosarul lui Dan Șova

ro

06 Jun, 2015 12:39 1362 Marime text
 
Premierul Victor Ponta a fost chemat vineri la DNA şi a plecat de acolo cu calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova. Şeful Executivului a avut apoi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, iar şeful statului i-a cerut să demisioneze, pentru a nu crea o criză politică. România TV a imaginat patru scenarii posibile în cazul celui mai mare scandal politic din România.
 
În primul scenariu, Victor Ponta este salvat de Parlament, care nu va fi de acord să încuviinţeze începerea urmăririi penale a premierului. În plus, cu moţiunea de cenzură înaintată de PNL căzută, Ponta rămâne premier în funcţie, iar actualul Guvern îşi continuă activitatea la Palatul Victoria.
 
Al doilea scenariu: Ponta, pe numele căruia se aprobă urmărirea penală, este suspendat din funcţie. Moţiunea de cenzură pică însă, iar asta înseamnă că cel puţin pentru 45 de zile vom avea un premier interimar. Cel mai probabil, acesta va fi Gabriel Oprea, iar actuala majoritate rămâne la putere.
 
Al treilea scenariu este cel mai negru pentru coaliţia de guvernare: Camera Deputaţilor încuviinţează urmărirea penală, Victor Ponta este suspendat, moţiunea de cenzură a PNL trece, iar astfel se va ajunge la situaţia în care va fi numit un nou premier şi un nou guvern.
 
Al patrulea scenariu posibil este ca Victor Ponta să îşi dea demisia, lucru pe care Iohannis îl aşteaptă pentru săptămâna viitoare. În această situaţie vom avea în mod clar un nou premier şi un nou Cabinet la Palatul Victoria.
 
Victor Ponta este urmărit penal de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.
 
DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.
 
Sursa: rtv.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii