Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:09 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mesaj le-a transmis ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, militarilor ce participă la Jocurile Invictus

ro

16 Oct, 2018 17:58 529 Marime text
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, le-a transmis, marţi, militarilor răniţi în teatrele de operaţii care vor merge la Sydney pentru a participa la Invictus Games, că acest proiect va continua, deoarece România doreşte să arate că ştie să îţi preţuiască eroii, transmite Agerpres.ro. 

"Vreau să vă asigur că acest proiect va continua şi va continua să crească, pentru că România îşi doreşte să fie prezentă acolo, alături de ceilalţi camarazi, pentru că România doreşte să arate că ştie să îţi preţuiască eroii. Nu-mi doresc să lărgim lotul şi ştiţi la ce mă refer, a declarat Fifor, la o întâlnire cu reprezentanţii României la Invictus Games care a avut loc la sediul MApN.


El a afirmat că este mândru că este coleg cu militarii care vor reprezenta România la Sydney şi care vor arăta că "România este o forţă". 

"Vreau să spun că sunt extrem de mândru că pot fi colegul dumneavoastră, extrem de mândru că România poate trimite un asemenea lot de eroi departe de casă, într-un an cu încărcătură specială - anul Centenar - eroi care nu se duc să câştige în primul rând, se duc să arate că România este o forţă, că România a fost întotdeauna o forţă, este de data asta rândul vostru să arătaţi lucrul acesta (...)", a spus Fifor.


Ministrul a arătat că poate fi foarte uşor "să încerci să sintetizezi în câteva rânduri prin ce a trecut fiecare militar român", însă "frazele acestea ascund drame".

"Este poate foarte uşor să încerci să sintetizezi în câteva rânduri prin ce a trecut fiecare militar român care este astăzi în faţa dumneavoastră şi care va merge să poarte drapelul României acolo, departe de ţară, în Australia, pentru a-l face să strălucească din nou. Dar frazele acestea ascund drame, ascund tragedii, ascund o bătălie continuă, de zi cu zi, pe care noi, cei care suntem suficient de norocoşi să nu fi trăit aceleaşi lucruri, nu putem să le înţelegem, încercăm doar să facem lucrul acesta şi încercăm să fim aproape, atât cât putem", a mai spus Fifor.


România va participa la Jocurile Invictus, care se vor desfăşura între 20 şi 27 octombrie, în Australia, la Sydney, cu o echipă formată din 15 militari, care au fost răniţi în diverse acţiuni militare.

Evenimentul cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei.

Echipa României se află la a doua participare, după ce, la ediţia anterioară a Jocurilor, desfăşurată la Toronto, a obţinut rezultate remarcabile.

Potrivit MApN, proiectul 'Invictus Team România' se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană - valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii. Acţiunea îşi propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport şi să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniţi şi a familiilor acestora.

Ca proiect de reprezentare naţională, "Invictus Team România" îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau al altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative. 

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii