Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:23 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce infracţiuni au surprins camerele video din Medgidia „Au scăzut cazurile închise cu autor necunoscut”

ro

20 Jan, 2014 15:32 1558 Marime text
De mai bine de jumătate de an, municipiul Medgidia este supravegheat în permanență de un sistem performant de camere video. 54 de camere fixe și 27 mobile veghează asupra urbei, iar rezultatele încep să apară, susţin reprezentanţii administraţiei publice locale.

Agenții care monitorizează camerele din biroul Poliției Locale, notează și raportează toate evenimentele surprinse de camerele video. Numai în perioada august – ianuarie, au fost identificate infracțiuni de distrugere (autoturisme zgâriate, automate de cafea distruse, spații comerciale, sau geamuri de locuințe), furturi (stâlpi de iluminat, pubele), precum și imagini cu o femeie care a fost tâlhărită în centrul orașului. Camerele supraveghează și traficul, așa că toate accidentele sunt surprinse de camerele video, potrivit unui comunicat de presă.

Materialele video sunt păstrate timp de 30 de zile, timp în care orice cetățean poate face o cerere pentru a avea acces la imagini. Mai mult, înregistrările pot constitui probe în instanță.

Imaginile care surprind fapte infracționale sunt trimise către Poliția Medgidia care le folosește în cadrul investigațiilor. Şeful Biroului Investigații Criminale, comisar Constantin Rădoacă, declară: „Pentru prima dată în istoria postdecembristă, rata infracționalității a scăzut cu 40% în Medgidia. Au scăzut și cazurile închise cu A.N. (autor necunoscut), iar descurajarea infractorilor de către aceste camere poate fi una dintre cauze.” Acesta a mai declarat că două persoane acuzate de furt au fost prinse cu ajutorul imaginilor video.

Având în vedere eficiența camerelor video, Primăria Medgidia are în plan extinderea sistemului de supraveghere: „Proiectul de monitorizare a făcut parte din Planul Integral de Dezvoltare Urbană, ca un proiect pentru creșterea siguranței cetățenilor. Acesta a avut două componenete: prevenirea faptelor de tip infracțional și identificarea infractorilor cu consecințe de a asigura probele necesare pentru penalizarea acestora. Sistemul de supraveghere instalat suportă un număr de peste o mie de camere video, însă extinderea se va face treptat și avem în plan să începem chiar de anul acesta.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii