Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:41 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce condiție trebuie să îndeplinească studenții români pentru a primi 3500 de euro pe an

ro

11 Sep, 2017 20:48 979 Marime text
Ministrul Cercetării şi Inovării, Lucian Georgescu, a afirmat aprobarea finanţării unor burse olimpicilor care devin studenţi ai universităţilor româneşti şi îşi iau angajamentul că vor rămâne să studieze în cadrul acestora până la absolvire. Aproximativ 270 de olimpici vor putea beneficia de burse de până la 3.500 de euro pe an dacă studiază la universităţile din România.


"Finanţarea este aprobată, aşteptăm finalizarea înscrierilor la universităţile din România, ceea ce va fi în jur de 1 octombrie, pentru a vedea situaţia exactă, să ştim câţi dintre olimpici sunt cu contracte de studii în universităţi. Bursa este de 3.500 de euro pe an pentru locul I la olimpiada internaţională, de 3.000 la naţională şi coboară, iar studentul trebuie să fi obţinut cel puţin odată această poziţie, la o olimpiadă naţională sau internaţională(...) La ora actuală, bugetul e construit pentru absolut toţi olimpicii care ar putea să se înscrie anul acesta la universităţi în România. Avem buget pentru toţi, avem în jur de 250-270 de oameni care ar putea să se înscrie, care ştim noi că îndeplinesc condiţiile", a punctat Lucian Georgescu,  potrivit RomâniaTV.
 

Ministrul a mai explicat că, pe lângă aceşti bani, studenţii din universităţile care vor efectua activităţi de cercetare vor beneficia şi de alte finanţări.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii