Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat Nicuşor Constantinescu la Tribunalul Bucureşti

ro

06 Nov, 2014 16:44 2427 Marime text
Preşedintele suspendat al CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care a revenit astăzi în ţară, a declarat la Tribunalul Bucureşti, că a fost în mai multe oraşe din SUA pentru a-şi trata cancerul şi că se ştia tot timpul unde era, iar în Turcia a mers la recomandarea medicilor americani.

„Vreau să dau declaraţie, de aceea am venit. Realitatea e alta. Dosarele de la DNA Constanţa şi DNA Bucureşti sunt cauze pentru care am fost reţinut, adus cu surle şi trâmbiţe şi televiziune. Ulterior, două instanţe m-au eliberat pentru lipsă de probe. (...) N-am fost citat legal în America. Am fost în San Francisco, Baltimore, Maryland, pentru cancerul meu. Speranţa mea de viaţă este de maximum cinci ani. Am făcut biopsia la Hanovra şi m-am întors. Procurorul Bodeanu ştia de aceste aspecte medicale şi totuşi a spus că veau să fug“, a declarat Nicușor Constantinescu la Tribunalul Bucureşti, unde un judecător de drepturi şi libertăţi urmează să confirme mandatul de arestare emis pe numele acestuia în iulie.

„La Urologie, la Spitalul Sfântul Ioan, s-a confirmat diagnosticul, respectiv cancer de prostată, glison 9. Pe 7 ianuarie am încercat să caut specialişti pentru prelungirea speranţei de viaţă, care în cazul meu, era de maxim cinci ani“, a continuat Constantinescu, adăugând că nu s-a sustras niciodată de la urmărirea penală şi nici de la judecată şi, până să plec în SUA, a avut control săptămânal la Constanţa, unde s-a prezentat conform graficului.

„Am ţinut mereu legătura cu avocaţii mei, Cătălin Dancu, Marius Mocanu şi Alexandru Stan. Dancu a venit în iulie sau august în SUA şi a mers la toţi medicii care m-au tratat, respctiv doctorul Doru Paul, oncolog, urologul Cocioabă, doctorul Abrudescu - şeful Secţiei urologie de la spitalul North Shore. Întâlnirile au fost prentru adunarea de documente şi informaţii. Nu înţeleg de ce au fost puse în balanţă documente medicale în România. Din 18 iulie şi până acum, eu mă lupt cu această infecţie şi zilnic am urmat tratament cu antibiotice lichide şi solide. Am anunţat mereu la Consulatul român de la New York şi Ambasada din Washington adresa mea de corespondenţă. Mereu se ştia unde sunt. Cum m-am ascuns?“, a declarat fostul şef al CJ Constanţa.

„Am convenit că azi voi veni în România pentru rezolvarea acestor chestiuni. Am convenit să vin în România în mod voit şi neconstrâns de nimeni, la ora clar stabilită, ceea ce am şi făcut“, a spus, în încheiere, Nicuşor Constantinescu.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a revenit în ţară cu o cursă de la Istanbul, în jurul orei 11.40, fiind preluat imediat de poliţişti. Nicuşor Constantinescu a fost reţinut, marţi, de autorităţile din Turcia, după ce Ministerul Justiţiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui în ţară, pentru a fi arestat preventiv în dosarele în care este judecat.

Sursa: Mediafax
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii