Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:43 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul dispariţiei minorului Robert Popa încă ridică multe semne de întrebare

ro

27 Nov, 2015 08:22 1211 Marime text
 
Robert-Ionuț Popa, minorul de 13 ani, din Constanţa,  a fost căutat timp de 24 de ore după ce fusese dat dispărut. Mama lui anunţase poliţia că a primit un sms în care minorul susţinea că este într-un sac şi ar trebui ca femeia să sune la Poliţie.
Mama copilului a postat mesaje pe Facebook, a făcut apel la mass-media şi s-a rugat de poliţişti să-i găsească copilul.
Polițiștii și jandarmii au luat la pas valea portului, clădirile dezafectate din oraş, au coborât chiar şi în canalizări și au arătat fotografia minorului taximetriștilor din zona garii Constanța.
Părinții băiatului se conideră vinovați de ce s-a întâmplat, deoarece înainte de dispariție l-au certat. Aflaseră că începuse să chiulească,  iar în telefonul lui au găsit mesaje de la un coleg mai mare, care-i cerea insistent bani.
Într-un final, aseară, Robert a fost găsit în zona ICIL, la Kaufland, de către tatăl unui coleg de clasă. El a fost audiat la Poliţie şi consiliat de sihologul IPJ Constanţa.
În urma interogărilor a rezultat faptul că Robert nu a fost victima niciunei infracțiuni.
Presei nu i-a fost dezvăluite prea multe detalii. Se pare încă că unii băieţi mai mari îl şantajau, astfel că Robert a plecat de acasă de frică. Se pare că aceştia îi cereau taxă de protecţie. Robert furase de acasă bani şi o brăţară. Oricum, aseară, Robert era în stare de şoc şi oferise oamenilor legii mai multe variante de raspunsuri. 
În lipsa informaţiilor, acest caz încă naşte o grămadă de întrebări la care sperăm să găsim răspunsuri cât mai repede. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii