Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul dezinfectanților diluați. În trei ani, 13.000 de cazuri de îmbolnăviri din cauza bacteriilor

ro

14 May, 2016 11:54 1760 Marime text
Au apărut cifre de ultimă oră în ceea ce priveste dezastrul din spitale, în plin scandal al dezinfectanţilor diluaţi. Potrivit unei statistici pe care fostul ministrul al Sănătăţii a trimis-o în Parlament, peste 5.000 de oameni s-au îmbolnăvit doar anul trecut în spitale din cauza bacteriilor, iar în ultimii trei ani aproape 13.000 au fost trataţi pentru acelaşi lucru. Numărul acestor pacienţi creşte constant, iar mulţi sunt nevoiţi să cheltuie zeci de mii de euro ca să îşi salveze viaţa.
 
Conform raportului, în 2013 au fost înregistrate 3.241 de cazuri, în 2014 s-au înregistrat 4.113 de infecţii, iar în 2015 numărul loc a crescut la 5.375, lucru care arată că de la an la an numărul lor a crescut cu aproximativ 1.000.
 
Fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că este de părere că probleme din sistem care au fost până acum „trecute cu vederea”, în acest an au devenit, dintr-o dată, „crize mari”.
 
„În anul acesta am trecut aşa ca din întâmplare peste o serie de crize. Cuvântul acesta a început să îmi placă foarte mult: crize mari şi crize mici pe nişte subiecte care de altfel sunt de zeci de ani în această ţară. Fără doar şi poate sistemul de sănătate reprezintă o mare problemă şi este datoria noastră să îl însănătoşim, dar lucruri care anii trecuţi au fost total trecute cu vederea, anul acesta, dintr-o dată, au fost nişte mari crize şi fiecare eveniment naşte o polemică dusă la extremă. (...) Este o situaţie la care s-a ajuns după 25 de ani de nepăsare, de superficialitate, abandonare a respectului legii, de afirmaţii făcute peste gard. (...) Ce s-a stricat în 25 de ani să înlocuieşti în 6 luni”, a precizat Patriciu Achimaş-Cadariu la Digi 24.
 
Tot el a mai precizat că vor fi făcute verificări dincolo de ancheta penală şi în cazul altor dezinfectanţi folosiţi în spitale. Însă fostul ministru a ținut să menționeze faptul că numărul de infecţii nosocomiale are legătură cu calitatea dezinfectanților folosiți dar şi cu multe alte lucruri.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii