Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Căutările pilotului planorului dispărut continuă

ro

08 Aug, 2015 18:30 1097 Marime text
 
Misiunea de căutare a pilotului planorului dispărut în urmă cu două zile continuă, cu forțe suplimentare, după ce salvatorii au efectuat astăzi căutări pe 30 de trasee montane din județele Brașov, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

„Echipele din teren au solicitat informații de la localnici, de la administratorii de cabane sau pensiuni montane și de la turiștii aflați în zonă, fiecare informație relevantă fiind verificată. Căutările de la sol, ca și cele din aer au fost conduse în sistem integrat, asigurându-se o comunicare permanentă cu aeronavele implicate în misiunile aeriene", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) remis astăzi ZIUA de Constanța.

Cei peste 850 de pompieri, jandarmi, polițiști, militari și voluntari au la dispoziție 133 de mijloace vehicule și aeriene. Componenta aeriană a căutărilor este asigurată de 12 aeronave: 7 elicoptere ale MAI și MApN, 5 avioane ale Aeroclubului României și o motoparapantă.

Fiecare aeronavă a avut zone prestabilite de căutare, la stabilirea acestora fiind consultați specialiști și piloți din cadrul Aerodromului Ghimbav, care cunosc traseele de zbor frecvente pentru planoare.

Forțele care participă la misiunea de căutare a pilotului au fost suplimentate din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

Cu sprijinul serviciilor voluntare pentru situații de urgență, echipele de căutare au ridicat sâmbătă patru drone în zona Rucăr, Satic, Pecineagu.

Alături de efectivele Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale la căutări participă și echipe ale Salvamont, Direcțiilor Silvice, Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență și voluntari de la diverse cluburi Off Road.

Comunicatul menționat mai precizează că este activat 24 de ore, din 24, Centrul Național de conducere Integrată al MAI, iar ministrul Afacerilor Interne este informat permanent de evoluția operațiunilor de căutare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii