Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:30 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cătălin Predoiu vine cu noi acuzații la adresa Guvernului

ro

02 Oct, 2015 22:28 836 Marime text
 
Cătălin Predoiu a declarat că lipsa de credibilitate a guvernului ar putea pune în pricol un nou acord cu FMI. Astfel interesul național a fost sacrificat pentru interesele financiare ale anumitor oameni politici din PSD.
 
„Lipsa de credibilitate a Guvernului PSD-Ponta ar putea pune în pericol un nou acord, cu consecințe negative pentru România pe piețele financiare. Iată, deci, efectele politicii de înșelăciune în relațiile cu partenerii, dusă de Guvernul Ponta, politicii de restaurație a influenței politice în companiile de stat și politicii de propagandă și minciună publică dusă de același Guvern Ponta. Efectul este că interesul național de a avea o economie reformată a fost sacrificat pentru interesele financiare ale elitei politice pesediste și ale aliaților din arcul guvernamental”, a declarat Cătălin Predoiu prim-vicepreședintele liberal.
 
Predoiu a mai acuzat Guvernul că nu ar fi realizat reformele la care se angajase: „Mai bine de un an de zile, pentru că datoriile politice către baronii PSD, incompetența și corupția Guvernului PSD-Ponta au prevalat în raport cu obligațiile de reformă asumate prin acordurile cu FMI și Comisia Europeană, n-am auzit decât declarații bățoase din partea Guvernului că nu avem nevoie de un nou acord cu FMI”.
 
Prim-vicepreședintele liberal a ținut să sublinieze și faptul că delegațiile FMI și CE au descoperit că Guvernul nu a atins o serie de obictive, ca privatizarea CFR Marfă, asigurarea unui management independent politic și profesionist în companiile de stat, reformele din sectorul energetic, schimbările nesustenabile din Codul fiscal, reorganizarea și raționalizarea rețelei de spitale, atingerea obiectivului MTO de deficit structural de 1% din PIB în 2015 și menținerea acesteia în viitor, stingerea arieratelor.
 
Astfel el spune că Guvernul ar fi jucat cartea naționalismului economic.
 
„În loc să asume eșecurile și măcar să treacă la treabă să recupereze, Ponta a preferat o atitudine sfidătoare față de FMI, contrar intereselor României. Astăzi, după eșecul Guvernului în respectarea angajamentelor din acordul cu FMI și decredibilizarea guvernului român, Ponta se răzgândește și vrea din nou un certificat de bună purtare de la FMI”, a completat Cătălin Predoiu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii