Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:24 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cat costa un brad in pietele constantene

ro

20 Dec, 2009 19:20 1093 Marime text

Febra cumpărăturilor de Crăciun face victime printre bugetele de familie. Pentru a fi siguri că aveţi nişte sărbători frumoase şi îmbelşugate, cu risipă moderată, asiguraţi-vă că preţul produselor pe care le achiziţionaţi este cel corect. Cel mai căutat, în această perioadă, este bradul de Crăciun.

Chiar dacă sunteţi dispuşi să alocaţi o sumă importantă pentru pomul de iarnă nu vă lăsaţi jecmăniţi de vânzătorii cu pretenţii exagerate. Am încercat sâmbătă, să aflăm cam care sunt preţurile brazilor în pieţele constănţene.

Ne-am îndreptat prima dată spre Târgul de legume-fructe situat pe varianta spre Ovidiu, vestit pentru preţurile de en-gros. Am avut surpriza, neplăcută, să găsim aici cele mai exagerat preţuri pentru brazi. Un brad înalt de aproximativ 1,50 m, cu o coroană bogată, este adevărat, costa 150 lei. „Vi-l las la 130, hai 100", ne-a îmbiat vânzătorul, însă tot ni s-a părut exagerat. Se prea poate ca în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie, vânzătorii să lase destul de mult la preţ şi să vă puteţi cumpăra de aici bradul.

Într-unul dintre hipermarket-urile constănţene, preţul brazilor varia între 40 şi 80 lei. Astfel, un brăduţ de nici un metru costa aproape 40 lei, unul de aproximativ 1,50 m aproape 60 lei, iar unul de peste 1,50 m, 80 lei. Brăduţii la ghiveci, pe care îi puteţi replanta după Crăciun, şi a căror înălţime era de circa un metru, costau 60 lei.

În piaţa Tomis III, brazii se vindeau cu maxim 80 lei. Un brăduţ de aproximativ 1,50 m, cu o coroană bogată putea fi cumpărat cu 50 lei. Dacă negociaţi cu vânzătorii puteaţi obţine un preţ de 40-30 şi până la 25 lei pentru un brăduţ nu prea bogat în crenguţe, dar cu o coroană regulată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii