Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie în ajunul Crăciunului 13 muncitori au morți și alți 46 au fost răniți într-o explozie în Indonesia

ro

24 Dec, 2023 21:23 815 Marime text
  • O explozie produsă duminică la o uzină de nichel din Indonezia a ucis cel puțin 13 persoane și a rănit alte 46, conform BBC, scrie Mediafax.
     
O explozie produsă duminică la o uzină de nichel din Indonezia a ucis cel puțin 13 persoane și a rănit alte 46, conform BBC, scrie Mediafax.

Accidentul a avut loc în timpul unor lucrări de reparații la furnal, a declarat purtătorul de cuvânt al parcului industrial din estul Indoneziei. Insula Sulawesi, unde a avut loc explozia, este un centru pentru producția de nichel din țara bogată în minerale, un metal de bază folosit pentru bateriile vehiculelor electrice și pentru oțelul inoxidabil.

„Numărul confirmat al deceselor este de 13. E vorba despre 9 muncitori indonezieni și 4 muncitori din China", a declarat purtătorul de cuvânt într-un comunicat. Alte 46 de persoane au fost rănite, majoritatea din cauza expunerii la aburul fierbinte.


O anchetă inițială a arătat că explozia s-a produs în timpul lucrărilor de reparații la un cuptor, când un lichid inflamabil s-a aprins, iar explozia ulterioară a făcut ca și rezervoarele de oxigen din apropiere să explodeze.


Citește și:
Israel-Hamas: Armata israeliană a ucis aproximativ 8.000 de combatanţi palestinieni în Fâşia Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii