Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât costă să fii o noapte vecin cu președintele Complexul de vile, ridicat de Ceausescu în Neptun, închiriat în regim hotelier

ro

11 Jun, 2015 23:17 3928 Marime text
 
Dacă vreți să va petreceți concediul pe litoral acolo unde se distrau pe vremuri mai marii epocii de aur, mergeți la Neptun. Câteva dintre vilele luxoase, la care muritorii de rând trăgeau invidioși cu ochiul prin gard, pot fi închiriate acum în regim hotelier, scrie stirileprotv.ro.
 
Complexul a fost construit, în anii '70, chiar pe malul mării, la dorința lui Nicolae Ceaușescu. Prețurile nu sunt însă chiar la îndemâna oricui, dar puteți fi vecin pentru o perioadă cu președintele țării. În oaza de liniște din pădurea Comorova, la 50 de metri de mare, se află vilele de protocol folosite de soții Ceaușescu și apropriații lor. Cinci dintre ele au intrat în proprietate privată și sunt incluse în circuitul turistic. 
 
Înainte de modernizare, încă mai păstrau aerul vechi al anilor 70. Acum unele au fost complet renovate și dotate cu mobilier de lux. Au chiar și lift propriu. Gradul de ocupare, în sezonul estival, este de 100%. 
 
Este destinat turiștilor premium care își permit să plătească 300 de euro pentru o noapte petrecută aici. Plaja este la câțiva pași, într-o zonă retrasă din stațiunea Neptun. Cei care aleg să își petreacă vacanța în vilele de aici pot fi vecini pentru o perioadă cu președintele țării. Lângă se află reședința prezidențială cu plajă private. În alte vile ușile, tâmplăria și mobila au rămas cele de dinainte de revoluție dar au fost recondiționate. 
 
Complexul cuprinde și vilele Lotus, Nufărul, Trandafirul și Ghiocelul. Acestea nu pot fi însă închiriate de turiști. Pe lângă șeful statului, au acces premierul, judecătorii Curții Constituționale și președinții Camerei Deputaților și Senatului.



Sursa: stirileprotv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii