Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Casa Mării Negre/ Black Sea House din Constanța organizează Masa rotundă cu titlul România și regiunea Mării Negre

ro

30 Oct, 2018 12:29 1384 Marime text
 

Vineri, 2 noiembrie 2018, ora 10.00, în Sala Robert Schuman a Facultății de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (Cluj-Napoca, str. Em. de Martonne nr. 1), va avea loc Masa rotundă cu titlul România și regiunea Mării Negre.

Întâlnirea Europei Centrale cu Rusia, Balcanii, Caucazul de Sud și Orientul Mijlociu
, organizată în comun de către Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța și Grupul de reflecție și analiză internațională Citadel din Cluj-Napoca.

Moderatorii dezbaterii sunt Valentin Naumescu, conf. univ. dr. la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, coordonator al Grupului Citadel (Cluj-Napoca), fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe al României și Dorin Popescu, lector univ. dr., președintele Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House (Constanța), fost diplomat român în Federația Rusă, Ucraina și Bosnia și Herțegovina.

Principalele obiective ale co-organizatorilor evenimentului le reprezintă conectarea mediilor academice din Constanța și Cluj-Napoca la dezbaterile tematice în domeniul geopolitic și al relațiilor internaționale care au loc în România și în regiune, stimularea interesului cercurilor academice locale pentru dezbateri geopolitice, precum și consolidarea cooperării dintre mediile academice și de experți din cele două orașe.

Componența nominală a delegației universitare din Constanța care va participa la dezbaterea comună Citadel - Casa Mării Negre / Black Sea House cu titlul România și regiunea Mării Negre. Întâlnirea Europei Centrale:
  • Conf. univ. dr. Marioara Cojoc, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius Constanța.
  • Lector univ. dr. Dorin Popescu, președintele Asociației Casa Mării Negre / Black Sea House.
  • Alexandru-Marian Crenganiș, master, specializarea Relații Internaționale, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius Constanța.
  • Amir Abduraman, master, specializarea Relații Internaționale, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Universitatea Ovidius Constanța.
Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House (înființată în iulie 2017 în Constanța, singurul think-tank geopolitic românesc care activează pe litoralul pontic) apreciază că, prin dezbaterea tematică de la Cluj-Napoca și în general prin activități de acest gen, poate facilita creșterea interesului mediilor științifice și academice din Constanța/Dobrogea față de teme geopolitice care preocupă în mod deosebit cercurile de experți și de decizie din România și din regiunea extinsă a Mării Negre, poate consolida cooperarea acestor medii cu elita academică de profil din România și poate încuraja totodată participarea activă a tinerilor intelectuali din Dobrogea la proiecte de impact ce pot consolida profilul geopolitic și cultural al Dobrogei în plan național, regional și internațional (obiectiv prioritar statutar al Asociației), mai ales în această perioadă delicată a geopoliticii regionale, care reclamă un plus de exegeză și politici pro-active eficiente ale Statului Român în spațiul din imediata sa vecinătate.

Sursa foto: Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House din Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii