Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:49 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caramitru, distins cu titlurile de "Actor al Europei" și Doctor Honoris Causa

ro

08 Jul, 2016 00:46 1144 Marime text
Ion Caramitru, directorul general al Teatrului Național din București (TNB), a primit în Macedonia titlurile de "Actor al Europei" și Doctor Honoris Causa al Universității de Arte Audiovizuale ESRA din Skopje.
 

"În deschiderea ediției a 14-a a Festivalului Internațional 'Actorul Europei', care s-a desfășurat aseară, în amfiteatrul din Resen, Macedonia, în prezența unei asistențe selecte - artiști, profesori universitari, personalități internaționale - Ion Caramitru a fost distins cu titlul 'Actor al Europei' pentru întreaga carieră artistică", se arată într-un comunicat al TNB.

 
Festivalul "Actor al Europei" a fost organizat pentru prima oară în 2003, printre laureați aflându-se Roger Miremont - Franța, Bruce Myers din Marea Britanie, Monica Santoro din Italia, Costas Gakidas - Grecia, Zijah Sokolovic din Bosnia și Herțegovina, Milena Zupancic din Slovenia.
 

"Este o mare onoare să devii parte dintr-o mare familie unită prin festivalul de teatru 'Actor al Europei'", a declarat Caramitru după primirea titlului, citat de agerpres.ro.

 

"Acest festival de teatru este, totodată, un succes al cooperării între popoarele din Balcani și un bun exemplu pentru felul în care națiunile balcanice ar trebui să coopereze, având, pe lângă dimensiunea artistică, și capacitatea de a aduce împreună cele trei națiuni și culturi de pe malurile lacului Prespa (Macedonia, Albania și Grecia)", a declarat, la rândul său, Djoko Strezovski, primarul din Resen, cu ocazia decernării titlului "Actor al Europei".

 
Cu aceeași ocazie, lui Caramitru i s-a conferit și titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Arte Audiovizuale ESRA din Skopje. Ambele distincții i-au fost înmânate lui Ion Caramitru de către scriitorul Jordan Plevnes, în dubla sa calitate de președinte - fondator al Festivalului "Actor al Europei" și de rector al ESRA - prima universitate privată de arte audiovizuale din Macedonia.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii