Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:44 20 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cantitate uriașă de droguri, distrusă de poliție

ro

15 Dec, 2018 10:37 508 Marime text
Poliția Română, cu sprijinul unui operator autorizat, a distrus 4.000 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani.

În perioada 13 - 14 decembrie a.c., Inspectoratul General al Poliţiei Române a distrus 4.000 de  kilograme de droguri (cocaină, heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. și bunuri care poartă urme de droguri), cu sprijinul unui operator autorizat pentru distrugerea de substanţe periculoase.

Potrivit prevederilor Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri*, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a I.G.P.R., specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri,  gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi,  judecătorul  delegat cu executarea și câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog și al Ministerului Mediului.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Cele mai semnificative capturi de substanțe stupefiante ce au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină și 323 de kg. de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016.

Ti-a placut articolul?

Comentarii