Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania umanitară „O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă” Vor alerga de la Galați la București pentru o cauză nobilă

ro

27 Feb, 2019 19:36 1251 Marime text

Joi, 28 februarie, ora 16.00, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, îi va primi la sediul Ministerului Apărării Naționale pe caporalul Laurențiu Cobzaru (încadrat la U.M. 02468 Smârdan), Costel Mazalu (ISU Brăila) şi Lungu Petronela (IGSU București), care aleargă pentru susţinerea campaniei umanitare „O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă”, organizată de Asociația de Autism „Și noi suntem copii voştri” din Galaţi.

Alergarea se va desfăşura pe o distanță de 260 de km, cu startul în data de 26 februarie, ora 18.00, pe itinerariul: sediul Asociației de Autism Galaţi - Brăila - Slobozia - Fundulea - sediul Ministerului Apărării Naționale, unde vor fi întâmpinaţi, la finalul maratonului, de ministrul apărării şi reprezentaţi ai conducerii ministerului.


Campania umanitară este organizată pentru sprijinul lui Viorel Dima (ISU Brăila) - bolnav de cancer esofagian, Antonia Gal, în vârstă de 8 ani - bolnavă de cancer, Ana-Maria Tudor, 18 ani - bolnavă de scolioză și caporalului Marcel Roșu (Batalionul 300 Infanterie Mecanizată „Sf. Andrei” din Galaţi) - diagnosticat cu o afecțiune a sistemului nervos și a coloanei vertebrale.

Pe timpul alergării, maratoniştii vor purta un drapel naţional, inscripţionat cu siglele Galaţi, Protecţia  Civilă şi  Bucureşti, care, la sosire, în semn de respect, va fi oferit ministrului apărării naţionale.

La trecerea prin localităţile Galați, Brăila, Slobozia şi București, celor trei temerari li se vor alătura și alţi alergători, iar pe traseul Fundulea - sediul Ministerului Apărării Naționale, vor fi însoţiţi de un grup de militari ai echipei Invictus, ce au reprezentat România la jocurile paralimpice de la Toronto şi Sydney.

Cobzaru Laurentiu este reprezentatul unui grup de alergători la semimaraton, maraton şi ultramaraton din Galaţi şi Brăila, pentru care sportul este o pasiune. Aceştia se reunesc an de an la evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor naţionale, a concursurilor naţionale sau internaţionale şi a acţiunilor de strângeri de fonduri în scopuri caritabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii