Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Călin Popescu-Tăriceanu - „România, furnizoare de cartele pentru acțiuni teroriste”

ro

29 Mar, 2016 17:22 1734 Marime text
 
Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi că premierul Dacian Cioloș „era bine să tacă” în loc să vorbească despre folosirea cartelelor prepay din România în pregătirea unor atentate teroriste. De asemenea, acesta a mai menționat că indiferent că premierul avea informații despre acest subiect nu trebuia să facă un astfel de anunț.
 
„Dacă au fost folosite aceste cartele, are informații - în fine, de la SRI înțeleg că nu-, dar dacă ar fi avut aceste informații, era bine să le țină pentru el, pentru că atunci nu compromiți acțiunile serviciilor de depistare a celor care folosesc cartelele și în varianta cealaltă era bine să tacă. Dacă nu ai informații, nu vorbești decât dacă îți dorești să pui România într-o postură care este singulară. Eu nu am auzit vreo altă țară din Europa, oficialități ale statelor respective să pună propria țară într-o astfel de postură — România, furnizoare de cartele pentru acțiuni teroriste”, a susținut Tăriceanu într-o conferință de presă.
 
Tot el a mai menționat faptul că Serviciul Român de Informații chiar dacă a facăut precizări despre cartelele pre-pay, reprezentanții SRI nu au făcut aprecieri în lipa unor date.
 
„Am văzut și comunicatul dat de SRI, care spune că s-au folosit cartele prepay în zona Orientului Mijlociu, dar nu au date care să confirme că ele au fost folosite de persoane care sunt teroriști sau au legătură cu terorismul sau de români care lucrează în zonă. Și atunci întrebarea firească (...) este: dacă SRI spune aceste lucruri, de unde are premierul informații care se referă la faptul că aceste cartele prepay au fost folosite de teroriști?”, a adăugat Tăriceanu.


Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii