Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:52 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bulevardele şi străzile din municipiul Constanţa, acoperite cu zăpadă. Ninge în continuare. Ce recomandă autorităţile (galerie foto)

ro

28 Feb, 2018 07:20 2888 Marime text
Un nou val de ninsori s-a abătut asupra judeţului şi municipiului Constanţa. Din această noapte a început din nou să ningă semnificativ în judeţul Constanţa astfel că autorităţile au decis să închidă majoritatea drumurilor pentru că acestea au devenit impracticabile şi şoferii riscă să rămână înzăpeziţi ceea ce ar îngreuna şi mai mult activitatea drumarilor.

Ninge de câteva ore bune şi în municipiul Constanţa unde s-a aşternut un strat generos de zăpadă.
Potrivit autorităţilor locale în cursul nopții, toate utilajele au continuat să acționeze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe străzile din municipiul Constanța.
 
Având în vedere avertizarea meteorologică de precipitații sub formă de ninsoare, vânt puternic și temperaturi scăzute, în această dimineață, începând cu ora 03:00, a fost reluată acțiunea de împrăștiere de material antiderapant preponderent pe rutele mijloacelor de transport în comun și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf Andrei“ Constanța.
 

"Cele 24 utilaje tip lamă, 4 utilaje tip lamă cu sărărițe, 9 sărărițe și 13 buldoexcavatoare au reluat acțiunile de deszăpezire pe arterele principale și instituții publice, pornind din următoarele intersecții: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia - Pescărie, bd. Lăpușneanu - bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava - Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei.  În acest moment, se circulă în condiții de iarnă grea pe străzile principale și secundare din municipiu" - au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

 
Reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi din cadrul Primăriei sunt pregătiți să intervină cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari, iar reprezentanții Poliției Locale împreună cu cei ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier și intervin acolo unde este cazul. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează permanent situația pe străzile din municipiu și solicită intervenția instituțiilor și societăților abilitate.
 
Din cauza temperaturilor scăzute, se recomandă evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici, copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi. În cazul în care deplasarea este absolut necesară, se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă şi impermeabilă pentru a asigura protecţie împotriva vântului. Protejarea extremităţilor şi a feţei este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. De asemenea, recomandăm renunţarea la deplasările pe distanţe lungi, în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate adecvat sezonului.
 
Totodată, autorităţile recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale. Dacă deplasarea este absolut necesară, constănțenii sunt rugaţi să nu staționeze autovehiculele în locuri care ar împiedica accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență.
 
Pentru a evita posibilele accidente, se recomandă participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă.
Totodată, autorităţile reamintesc faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.
 
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:
 
Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
 
Dispecerat Serviciul Gestionare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;
 
Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205;
 
Dispecerat Serviciul Protecție Civilă - 0799606189.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii