Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:17 21 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Brigada 9 Mecanizată Mărăşeşti. Caporalului Marcel Neagu i s-a înmânat Medalia Națională Serviciul Credincios cu însemn pentru militari

ro

16 Jun, 2017 17:42 7272 Marime text
În semn de recunoștință și apreciere pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operații din Afganistan, caporalul cls. III Marcel Neagu a primit Medalia Națională “Serviciul Credincios” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, conferită de Președintele României și Medalia Non-Article 5, conferită de aliații noștri din NATO.
 

Medalia i-a fost înmânată, ieri, de comandantul Brigăzii 9 Mecanizate colonelul Dorin Toma.

 
Caporalul cls. III Marcel Neagu face parte din Batalionul 341 Infanterie "Constanța", din Topraisar, fiind rănit în data de 25 septembrie 2016, alături de alți trei colegi, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

Reamintim că la 25 septembrie anul trecut patru militari din Batalionul Protecția Forței "Rechinii Albi" au fost răniți, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan, informează un comunicat de presă al MApN.

 
Este vorba de sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi.
 
De asemenea reamintim că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat la 28 februarie a.c., decretele de decorare a unor cadre militare.

Astfel, în semn de recunoștință și apreciere pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operații militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016, în timpul căruia au fost răniți, Președintele României a conferit:

- Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Oprea Florin;

- Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Romilă Eduard-Vlad;

- Medalia Națională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, caporalului clasa a III-a Neagu Marcel și fruntașului Tarnovschi Costică-Victor.

Totodată, în semn de recunoștință și apreciere pentru profesionalismul și curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în Teatrul de Operații militare din Afganistan, culminând cu incidentul din data de septembrie 2016, prilej cu care au acționat în mod exemplar pentru salvarea camarazilor lor, Președintele Klaus Iohannis a conferit Medalia „Bărbăție și Credință” clasa I, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Vaţi Octavian-Florin și caporalului clasa a III-a Puiu Constantin.

Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Apărării Naţionale, domnul Gabriel-Beniamin Leş.
 
Foto: Facebook/MApN, Gheorghe Gabără

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii