Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Braconajul piscicol, în atenţia poliţiştilor. Sute de kilograme de pește proaspăt, confiscate

ro

26 Dec, 2017 10:33 1443 Marime text
Polițiștii de la ordine publică au constatat 10 infracțiuni, au aplicat peste 400 de amenzi  și au ridicat 750 de kilograme de pește proaspăt și aproape 30 de plase de pescuit, în urma unei acțiuni pentruprotejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.
 
În perioada 14 - 21 decembrie a.c., sub coordonarea Direcției de Ordine Publică a Poliției Române, polițiștiiau acționat pentru protejarea fondului piscicol și prevenirea braconajului.
 
Au fost organizate 300 de acțiuni punctuale, fiind verificate 116 societăți comerciale de comercializare a peștelui și a produselor din pește, 36 deamenajări piscicole/asociații de profil și 205 piețe sau târguri.
 
În urma acțiunilor desfășurate, echipele de control au constatat în flagrant delict 10 infracțiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, pentru care sunt cercetate 6 persoane și au aplicat 411 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 200.000 de lei. 
 
De asemenea, au indisponibilizat și confiscat 750 de kg. de pește proaspăt, 24 de plase de pescuit tip setci monofilament și 4 plase de pescuit tip setci din fir textil.
 
La data de 18 decembrie a.c., polițiștiide la postul de politie Murighiol, împreună cu cei de la postul de Poliție Valea Nucarilor au depistat în trafic o autoutilitarăcondusă de un bărbat, de 27 de ani, din municipiul Tulcea.
 
În urma controlului, polițiștii au ridicat din autoutilitară 146 kg. de pește proaspăt din speciile caras, crap, cosaș, novac și somn, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării si predată spre valorificare la o unitate de profil, deoarece nu existau documente de proveniență.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvîrsirii infracțiunii de transport fără documente de provenientă a peștelui.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii