Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanțul accidentului de la Durău. O terasă s-a prăbușit în timpul unei nunți. Mai multe persoane au ajuns la spital

ro

16 Jul, 2018 09:48 2725 Marime text
Bilanţul incidentului de la Durău, unde terasa restaurantului unei pensiuni s-a prăbuşit duminică seara în timpul unei nunţi, indică 18 răniţi, potrivit informaţiilor furnizate, luni, AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Adrian Rotaru.
 

"Trei victime s-au deplasat la spitalele din Bicaz şi Piatra-Neamţ cu autoturismele proprii, iar 15 victime au fost preluate de ambulanţe şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Topliţa. Dintre cele 15 victime, 3 erau cu cod roşu, iar 13 cu cod galben", a declarat Adrian Rotaru.

 
Conform acestuia, victimele au suferit traumatisme sau fracturi în urma căderii de la circa trei metri înălţime.
 
La faţa locului au fost evaluate mai multe persoane care se aflau pe terasă în momentul prăbuşirii acesteia, dar nu au necesitat transportul la spital sau au refuzat acest lucru.
 
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
 
Patronul pensiunii, care era naş la nunta organizată în restaurant, a declarat presei locale că nu îşi explică motivele pentru care terasa s-a prăbuşit.
 

"La nuntă erau circa 200 de oameni, iar pe terasă s-au adunat vreo 40 de oameni care se uitau la meci. Nu îmi explic ce s-a întâmplat, de ce a căzut terasa", a spus patronul Pensiunii "Vânătorul" din Durău, Dragomir Paraschiv.

 
Autorităţile din Neamţ au declanşat, duminică seara, Planul roşu de intervenţie după ce terasa Pensiunii "Vânătorul" din Durău s-a prăbuşit în timpul unei nunţi. Pe terasă se aflau în acel moment circa 40 de persoane.
 
La faţa locului au intervenit 43 de angajaţi ai ISU Neamţ şi ISU Harghita şi 12 cadre medicale de la serviciile judeţene de ambulanţă Neamţ şi Harghita.
 
Planul roşu de intervenţie a încetat la ora 00,30.

Sursa: AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii