Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Benzina ar putea ajunge să coste 7 lei/litru

ro

13 Feb, 2013 08:46 1978 Marime text

După ce anul începuse cum nu se poate mai bine, atât pentru moneda naţională, care se aprecia văzând cu ochii, cât şi pentru preţurile carburanţilor, situaţia s-a schimbat rapid.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut pentru mai multe zle consecutiv, iar acest lucru a avut efecte imediate şi la staţiile de benzină din România. Ieri, OMV Petrom a scumpit benzina cu 6 bani pe litru, după ce săptămâna trecută asistasem la o majorare asemănătoare.

Astfel, sortimentul Extra 99 a ajuns să coste 6,51 de bani, iar analiştii nu se feresc să rostească suma de 7 lei pentru un litru de benzină.
Preţul unui galon de benzină la punctele de vânzare de peste Ocean s-a majorat cu 2,1%, o majorare de 7,3 cenţi, față de nivelul înregistrat cu o săptămână în urmă, ajungând la 3,611 dolari pe galon, cel mai ridicat preţ înregistrat din 22 octombrie 2012 şi cel mai mare din acest an.

Indicii futures ai West Texas Intermediate (WTI) au câştigat mai mult de 10 dolari pe baril din decembrie 2012, iar pe 1 februarie a depăşit cea mai lungă serie de aprecieri săptămânală din ultimii opt ani.

 

Sursa AICI

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 13 Feb, 2013 10:20 de ce nu 100 de lei?euro a scazut,cotatia la baril e cea mai mica -dar doar 18 % din pret e pret real restul sint taxe-benzina vinduta de privati dar pret facut de stat-ptr accize-tva,taxa de drum-taxa la taxa e un fel de camata la camata -lucru interzis in ue-taxe bancorex,etc-stati ca prostii-popor las