Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bărbați reținuți după ce au exploatat mai multe persoane prin muncă. Printre victime, o fată de 12 ani

ro

09 Oct, 2017 15:53 2044 Marime text
La data  05.10.2017, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Grezciuc Benone, Grezciuc Marian şi Negrea Ioan, pentru săvârşirea  infracţiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane. 

Ȋn cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai - iunie 2017 inculpaţii Grezciuc Benone, Grezciuc Marian împreună cu un alt suspect,  au recrutat, prin răpire sau inducere în eroare, un număr de trei victime (dintre care o minoră de 12 ani) pe care ulterior le-au transportat şi transferat către inculpatul Negrea Ioan, în scopul exploatării.
 
Inculpatul Negrea  Ioan a primit cele trei victime, pe care le-a adăpostit şi le-a exploatat, prin aservire şi supunerea la executarea, în mod forţat, de munci specifice în cadrul stânii pe care o deţine.
 
În fapt, s-a reţinut că inculpatul Negrea Ioan este proprietarul  unei  stâni de oi situate în comuna Stânceni, jud. Mureş. Criza forţei de muncă în domeniul zootehnic l-a determinat pe acesta să apeleze la coinculpatul Grezciuc  Benone, domiciliat în  com. Gura Văii, jud. Bacău în scopul de a-i “procura” persoane pe care să le folosească la prestarea, în mod forţat şi gratuit, de munci specifice la stâna pe care o deţine.
 
La data de 05.10.2017 Tribunalul Bacău a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile. În cauză se efectuează cercetări şi faţă de alte persoane.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii