Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Babadag Fetele din trupele de elită ale Armatei americane, îndrăgostite de bucătăria românească

ro

27 Sep, 2016 17:13 3389 Marime text
Fetele din trupele de elită ale Armatei americane venite în România cu ocazia exercițiului Platinum Lynx, desfășurat la Babadag în perioada 19 - 30 septembrie, spun că s-au îndrăgostit de bucătăria românească și arhitectura Bucureștiului.
 

"Am avut ocazia să vedem niște dansuri populare, să mâncăm mici și multă, multă mâncare bună", a spus zâmbind căpitanul Amanda Brown, una dintre cele patru membre ale Echipei Tactice Feminine de Angajare (FET) a Pușcașilor Marini, în cadrul unei întâlniri cu presa, marți, în Colțul American al Bibliotecii Naționale. Ele au avut ocazia să viziteze și Capitala, a cărei arhitectură o consideră "splendidă".

 
Misiunea FET este să ajute la depășirea diferențelor culturale între Armata Statelor Unite și Armatele altor țări. Unitatea a fost special formată pentru a înlesni schimbul de experiență cu unități de femei din alte țări.
 

"Am venit în România pentru antrenamente, pentru a ne îmbunătăți calitățile ca echipă și pentru a ajuta Forța prin rotație la Marea Neagră, în cadrul exercițiului Platinum Lynx", caracterizează Brown misiunea FET.

 
Căpitanul are o carieră de 14 ani și a intrat în forțele armate ale Statelor Unite ca simplu soldat. Ca și colegele ei, a ales corpul Pușcașilor Marini, datorită standardelor foarte ridicate impuse de această unitate de elită a Armatei americane.
 

"A fost o provocare și pentru mine. Mândria de a fi în corpul Pușcașilor Marini, felul în care au grijă unii de ceilalți ca într-o familie. Unul dintre lucrurile pe care ni le-au insuflat în tabăra de pregătire este că mergi acolo și ai grijă de persoana aflată în dreapta și în stânga ta. Am iubit acest lucru", a spus și sergentul Omeeka Amsterdam, care și-a început serviciul în armată în 1997.

 
Pentru membrii Echipei Tactice Feminine de Angajare viața în prima linie nu este cu nimic diferită de cea a bărbaților. Antrenamentul este viguros, iar procesul de pregătire îți testează, spun ele, capacitățile fizice, mentale, curajul, onoarea și angajamentul.
 

"Eu mi-am lăsat fiul acasă și vorbind cu camarazii mei bărbați este același lucru pentru toți. Îți lipsește familia, îți lipsește copilul. Nu cred că este diferit pentru femei sau bărbați. Este greu, dar o faci. Te uiți la camarazii de lângă tine și ei sunt acolo să te susțină, să te ajute să treci peste", a adăugat Omeeka Amsterdam, care susține că fiul ei este foarte mândru de ea.

 
Echipa Tactică Feminină de Angajare este formată din experți în tactici de securizare în zone urbane, arme non-letale, recunoaștere și luptă apropiată, executare tragere și manevre cu o multitudine de arme și cursuri de prim-ajutor pe câmpul de luptă. FET se va afla în România pe toată perioada exercițiului Platinum Lynx, desfășurat la Babadag în perioada 19 — 30 septembrie. Pe lângă întâlnirea cu mass-media, membrii FET s-au întâlnit luni și elevii mai multor licee din București.

sursa: Agepres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii