Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din SUA

ro

22 Jun, 2019 13:03 1505 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și a demarat o anchetă urgentă în cazul fetiței luată cu mascații din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României, privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor. Ancheta va fi efectuată de către specialiști din cadrul Domeniului pentru prevenirea torturii și Avocatului Copilului, se arată în comunicatul transmis de Avocatul Poporului. 
 
 Mass-media a relatat faptul că o fetiță de opt ani a fost luată cu mascaţii, ieri, 21 iunie 2019, din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, după ce copila a fost înfiată de o familie din America. „Nici criminalii nu sunt luaţi cum luaţi fetiţa aceasta”, au spus localnicii. Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a dispus, vineri, efectuarea unei percheziţii la locuinţa asistentului maternal care s-a opus ca fetiţa să meargă la cei doi soţi care au înfiat-o. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Mehedinţi au susţinut că nu au fost informaţi că fetiţa va fi luată cu mascaţii din casa în care a locuit de la vârsta de aproximativ un an. Momentul în care mascaţii au intrat în casa din Baia de Aramă şi au luat fetiţa a fost filmat de familia care a crescut-o. În imagini se observă cum copila refuză să meargă cu oamenii legii şi strigă "mami, nu vreau să plec!". Şi vecinii au fost revoltaţi de această situaţie (...) Un protest a avut loc, ieri seara, în Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi. Unele persoane aveau afişe cu mesaje precum „Sorina merită un loc în România, alături de familia ei”, „Lăsaţi-o pe Sorina să decidă” sau „Sorina are o familie şi centrele sunt pline de orfani”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii