Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului cere autorităților din Canada reformarea deciziei în cazul mamei acuzate că și-a răpit copilul

ro

25 Apr, 2016 20:14 1894 Marime text
 
Avocatul Poporului solicită autorităților Ombudsman-ului din Ontario și Quebec examinarea posibilității de reformare a Deciziei Curții de Apel Quebec în cazul Anei Maria Nedelcu, românca acuzată că și-a răpit copilul din Canada, a cărei extrădare este cerută de către statul canadian.
 
„Avocatul Poporului solicită sprijinul autorităților Ombudsman-ului din Ontario și Quebec acordarea sprijinului instituțional în sensul luării în considerare a posibilității de declanșare a unei proceduri de reformare a Deciziei Curții de Apel a Provinciei Quebec din 6 decembrie 2013, pe baza noilor înscrisuri obținute de către Ana Maria Nedelcu după rămânerea definitivă a acestei Decizii sau de inițiere a oricăror altor măsuri eficiente de protejare a intereselor minorului Sierra Nedelcu Anthony Kyle”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Avocatul Poporului.
 
Reprezentanții Avocatului Poporului au vizitat-o, pe 14 aprilie, pe Ana Maria Nedelcu, la acea vreme încarcerată în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă numărul 1 din cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București.
 
În urma verificării efectuate de Avocatul Poporului pe portalul instanțelor de judecată a rezultat că pe rolul CAB se află un dosar având ca obiect luarea măsurii preventive de extrădare pasivă, iar pe 13 aprilie 2016, Curtea a admis cererea de arestare provizorie formulată de Parchetul de pe lângă CAB, în cazul femeii, în vederea extrădării acesteia către autoritățile judiciare din Canada, pe o perioadă de 30 de zile, de la data efectivei arestări. Ana Maria Nedelcu a fost încarcerată, această soluție fiind atacată cu contestație atât de petentă, cât și de Parchetul de pe lângă CAB. Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a declarat public că, în opinia Ministerului Public, nu sunt îndeplinite nici condițiile pentru extrădarea petentei și nici pentru arestarea preventivă a acesteia în vederea extrădării, spune Avocatul Poporului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii