Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:42 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avem subiectele la prima probă scrisă a Bacalaureatului Caracterizarea unui personaj dintr-un roman psihologic (galerie foto+documente)

ro

04 Jul, 2016 11:22 4711 Marime text
Azi au început probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2016.În judeţul Constanţa, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, 4.517 candidaţi s-au înscris pentru a susţine prima proba scrisă din cadrul examenului naţional de bacalaureat, la disciplina Limba şi literatura română, care va avea loc azi, 4 iulie.Subiectele sunt diferențiate în funcție de filieră și profil: 3.604 candidați vor  primi subiecte pentru Filieră teoretică – Profil real, Filieră tehnologică, iar 913 pentru Filieră teoretică – Profil umanist, Filieră vocațională – Profil pedagogic.
 
 Filera teoretică, profilul umanist, filiera vocaţională, profil pedagogic
 
1. Elevii au primit un fragment din textul „Citadela sfărâmată“ de Horia Lovinescu şi mai mulţi itemi pe care au trebuit să-i rezolve.
2. Scrie un articol argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul lecturii în dezvoltarea personală.
3. Redactează un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinţă particularităi de construire a unui personaj dintr-un roman psihologis studiat.


 Fileră teoretică, Profil real, Fileră tehnologică, Filieră vocaţională
 

1. Elevii au primit un fargment din textul „Madona“ de Tudor Muşatescu şi mai mulţi itemi pe care au trebuit să-i rezolve
2. Scrie un text tip argumentativ de 150 – 300 de cuvinte despre rolul jocurilor pe dispozitive electronice în viaţa tinerilor.
3. Redactează un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinţi viziunea despre lume într-un roman interbelic studiat. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii