Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Au venit cu mic, cu mare „Jos, jos, să îi dăm!“. Noi proteste și un „colind“ original în Piața Victoriei din București, îndreptate împotriva coaliției de guvernare. Marș către Parlament

ro

23 Dec, 2017 18:31 2260 Marime text
Zeci de oameni sunt, la această oră, în Piața Victoriei din București, protestând împotriva coaliției de Guvernare PSD - ALDE.
 
Cei aproximativ 100 de bucureșteni scandează împotriva Guvernului, au steaguri, fluiere, goarne, tobe și pancarte cu mai multe mesaje.
 
Unii părinți i-au adus cu ei și pe copiii lor mici. 

UPDATE: În acest moment, coloana protestatarilor se pune în mișcare către Parlament. Oamenii poartă un tricolor uriaș și scandează: Hoții!. Vrem justiție, nu corupție!, Jos comunismul!, DNA să vină să vă ia!, Ne-am săturat, cât ne-ați furat! sau PSD, ciuma roșie!  

UPDATE: Așa cum e scris pe o pancartă, protestarii cer, printre altele: demisia lui Liviu Dragnea, a lui Călin Popescu - Tăriceanu și a Guvernului; referendum pe legile justiției, temă de interes național; anularea mandatelor parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR, conform articolului 69 din Constituția României. 

UPDATE: Printre cei prezenți în Piața Victoriei se face anunțul, de la o portavoce, că, la ora 19.00, se va pleca în marș către Parlament. 

UPDATE: Protestarii scandează, printre altele: „Demisia!“, „Jos Tăriceanu, Dragnea și Dorneanu!“, „Sărbători fără infractori!“ sau „PSD, ciuma roșie!“. Oamenii au cântat în dese rânduri cel mai nou colind, un „Dom dom să-nălțăm“ adaptat pentru proteste, care a căpătat anvergura unui hit! „Am venit să protestăm / Jos, jos, să îi dăm! / Că baronii nu se lasă / Jos, jos să îi dăm!“, începe colindul.   

Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii