Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:29 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie ce consumaţi! Tone de carne şi lactate, retrase de la vânzare de inspectorii DSVSA Constanţa

ro

08 Jan, 2018 14:51 759 Marime text
DSVSA Constanţa realizează acţiuni de evaluare, supraveghere şi control în unităţile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în perioada 18.12.2017 – 07.01.2018, s-au materializat prin verificări la 216 de obiective printre care se numără: restaurante, măcelării, carmangerii, magazine alimentare, super/hipermarket, cofetării/patiserii.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la vânzarea animalelor fără documente sanitare veterinare, transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare veterinare, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate  9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.800 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne – 15188 de kg, lapte şi produse lactate – 7857 de kg,  peşte şi produse din peşte – 942 de kg, ouă – 116 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 336.151 de lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii