Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Miting cu 50.000 de persoane pentru Iohannis. Aproximativ două mii sunt din Constanța (galerie foto)

ro

27 Sep, 2014 10:29 2276 Marime text
Alianța Creștin Liberală organizează astăzi, 27 septembrie a.c., începând cu ora 11.00, în Piața Victoriei, evenimentul de lansare a candidatului ACL, Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale din luna noiembrie.
La manifestare sunt așteptate să ia parte peste 50.000 de persoane atât din București, cât și din țară.
Din partea Alianței Creștin Liberale Constanța vor fi prezenți la eveniment 1.700 de membri ai PNL și PDL din județul Constanța, alături de parlamentari, primari, consilieri locali și județeni, membri ai Birourilor Politice Județene ale celor două partide.
Cei 900 de membri ai PNL Constanța se vor deplasa la București cu 17 autocare, iar cei 800 de membri ai PDL sunt transportați la evenimentul de lansare a lui Klaus Iohannis cu 15 autocare. De asemenea, aproximativ 100 de persoane –membri din conducerea celor două formațiuni politice - vor face deplasarea la București cu autovehiculele personale.

UPDATE, ora 11.07

Iohannis urmeaza sa prezinte oficial luni, la Palatul Parlamentului, programul "Romania lucrului bine facut", transmite HotNews.

Klaus Iohannis a strâns peste 2 milioane de semnături. Candidatul ACL si-a depus sambata trecuta candidatura la Biroul Electoral Central.

Pe de altă parte să nu uităm că lansarea are loc înainte de a fi tranșată problema incompatibilității. Ieri, Teodor Meleşcanu, a afirmat că este gata să candideze în numele ACL, dacă liderul liberal Klaus Iohannis ar fi declarat incompatibil. În opinia fostului şef al SIE, candidatura la Preşedinţie a primarului Sibiului e "şubrezită foarte mult".

UPDATE, ora 11.15

Primul discurs aparține secretarului general al PPE Antonio Lopez-Isturiz.

UPDATE, ora 12.08

Deși se aștepta ca să aibă alături 50.000 de susținători la lansarea în cursa prezidențială, Klaus Iohannis nu a reușit să strângă atâția simpatizanți. Și nu doar membrii obișnuiți ai PNL și PDL au lipsit de la manifestația organizată de Iohannis, scrie știripesurse. Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a lipsit și el de la eveniment.

Au luat cuvântul pentru susținerea lui Iohannis, Vasile Blaga, Cătălin Predoiu, Victor Orban, Mihai Razvan Ungureanu, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca (PDL).

UPDATE, ora 12.16

Primvicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu a afirmat în urmă cu scurt timp în contextul lansării candidaturii la alegerile prezidențiale a lui Klaus Iohannis următoarele: "Eu privesc la dumneavoastră si vad curaj. Regimul Ponta - minciuna, hotie, aroganta, dispret, somaj, recesiune, taxe, coruptie, toate au pornit din acest palat (n.r. Palatul Victoria), pe care trebuie sa il luam dupa ce luam celalalt palat, Cotroceni (...) Viorel, Sova, Dragnea, Mazare, Palada, Pricopie, acestia sunt oamenii pe care ei i-au pus pe capul românilor", scrie Ziare.com.

UPDATE, ora 12.20

Klaus Iohannis își susține discursul: „Mărturisesc nu este ușor. Este un moment special pentru mine. Nu m-am gandit că voi fi aici nici în urmă cu 30 de ani cand am început să predau ca profesor, nici in urma cu 14 ani cand am devenit primar al Sibiului. Pornesc în această bătălie cu încredere și convingere. Victoria mea va fi victoria voastră. A venit vremea faptelor. Ma cunoasteti, sunt un om al faptelor nu al vorbelor goale, sunt un om al promisiunilor onorate, nu al spectacolului si scandalului. Viziunea mea de presedinte este simpla: Romania lucrului bine facut. Sunt un om care construiește, nu care distruge. Aici nu despre Sibiu este vorba, ci despre ceva fundamental. Dacă ai rezultate în meseria ta, vei avea oriunde. Nu contează că ești primar, ministru sau președinte, cei de aici ne-au demonstrat că nu au rezultate și nu le pasă. Ne-au dezamăgit!”.

Iohannis îi invită pe toți să i se alăture ca din noiembrie să construiască România lucrului bine făcut.
 

sursă foto: Facebook, ACL Constanta, capturi HotNews în secțiunea Imagini
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii